Eysiniz eyii...

Bana göre sözde seçimler bitti ve beklendiği gibi anında sıkıntılar başladı. Hem de eskisinden kat kat daha fazla. İnsanlar ben dememiş miydim sözünden nefret eder ama kusura bakmayın, bunun böyle olacağı o kadar açık ve seçik ortadaydı ki sonuçları benim gibi kimse anlayamadı.

Şimdi, yani seçimlerden yalnızca kısa bir süre sonra AKP’ye oy veren yüze 49 Türk vatandaşına sormak istiyorum;

- Akaryakıt fiyatlarının derhal artmasından, elektrik ve su zamlarından memnun olmalısınız?

-Çarşıda pazarda birden bire, bir hafta içinde yüzde yüzden fazla fiyatı artan fasulye, domates, yeşilbiber ve taze soğan fiyatları sizleri mutluluktan ve coşkudan uçuruyor olmalı?

-Fiyatları artırmalarına rağmen, AKP’li belediyeler tarafından uygulanmaya başlanan su kesintileri ile, AKP tarafından satılan elektrik şirketlerinin programlı kesintiler yapmasının da sizleri gururlandırması gerek? (Siz nasıl olsa imamlarla bir yağmur duasına çıkar, sorunu iman yoluyla çözersiniz, aynı siyaseti çözdüğünüz gibi.)

-Döviz ve borsalarda yaşanan iniş çıkışların, akaryakıt fiyatlarına yansıması ile bitti diye lanse edilen enflasyonun taşımacılığa yansıması sonucu hortlaması da sizin AKP’ye ne kadar haklı olarak oy verdiğinizi kanıtlayacak.

-Ve hele hele Mortgage diye ağzınıza çalınan bir parmak bala rağmen hâlâ ev sahibi olamamanız, ev alıyorsunuz diye sizlere dağıtılan anahtarlara rağmen aldığınızı sandığınız o evlere girememeniz özel bir keyiftir mutlaka.

-Şimdilerde eğitim hizmetlerinin de aksaması, çoluğunun çocuğunun geleceğini bir poşet gıda maddesine, Temmuz ayında kömüre satan sizlerde fazla bir tesir yaratmamalı.

- Güneydoğudan gelen şehitlerimizin, evlatlarımızın cenaze haberlerini duymaktan onların ana ve babalarının gözyaşlarını seyretmek de sizleri çok duygulandırıyor olmalı?

-Daha önce de sizleri adam yerine koymayan ve hakaret eden bir iktidarı yeniden işbaşına getirmek için adam başı 150 lira nakit para almak büyük gurur kaynağıdır mutlaka.

Böyle en az 150 kalem daha sayabilirim ama bu günlerde nedense sizler en yakın komşunuza ve arkadaşınıza bile göğsünüzü gere gere AKP’ye oy verdiğinizi söyleyemiyorsunuz. Söylemekten utanan bir yüzde 49’u oluşturuyorsunuz.

Benim Süleyman Demirel usulü sizlere her şeye rağmen ve çektiğiniz sıkıntılar için vereceğim tek yanıt var; “Eysiniz eyi...”

Yazarın Diğer Yazıları