Büyükerşen, Gökçek ve aradaki fark

Ankara susuzluktan kırılıyor. Yanı başındaki Eskişehir’de ise susuzluk yok, sular gürül gürül akıyor. Bu fark, iki Belediye Başkanı; Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’le, Eskişehir Belediye Başkanı Profesör Yılmaz Büyükerşen arasındaki fark.

Aralarında bir fark daha var: Gökçek palavracı, Büyükerşen çalışkan ve gerçekçi. Büyükerşen hep eserler vermiştir. Anadolu Üniversitesi onun eseridir. Ama hiç kendi propagandasını yaptığı görülmemiştir.

Cumhurbaşkanı adayı mı arıyorsunuz, işte Profesör Yılmaz Büyükerşen. Ne var ki O, haddini haddinden fazla bilecek kadar aşırı mütevazı bir kişi. Politikacı değildir. Kendisini öne atmaz. Daha önce Ecevit’in tekliflerini de ret etmişti.

Yirmi beş yıllık bir dostumu kaybettim. Güzel insan İsmail Sivri’yi. Hep böyle olur: “İsmail Sivri’yi arasam” dersiniz, sonra da onu kaybedince, “Keşke arasaydım” diye yakınırsınız. Her ölen dostu, meslektaşı kaybedince, benden bir parça kopar. İsmail, ortak anılarımızla, büyük bir parça kopardı gitti! Allahtan ona rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları