Köpeğe Hüseyin diyenler ve yüzde 99’u Müslüman bir toplum

Devlet Bahçeli, “Biz Cumhurbaşkanlığı seçimi için Meclis’e gireceğiz. AKP istediği kişiyi aday gösterebilir” dedikten sonra Abdullah Gül aday oldu.. Bahçeli, Gül’ün kendisini ziyareti sırasında da  “Grubunuz arkanızda durursa üçüncü turda seçilebilirsiniz” diye uyarıda da bulundu!
Muhsin Yazıcıoğlu bunun altında kalır mı? “Üçüncü turda seçilmesi ayıp olur, birinci turda seçilmeli” diyerek Abdullah Gül’e oy vereceğini açıkladı.
Demek ki Prof. Dr. Ahmet B. Ercilasun “Aslında hem MHP’nin, hem BBP’nin kendilerini feshedip AKP’ye iltihak etmeleri en doğru yoldur. Bu sayede kuşatmanın daha açık bir şekilde fark edilmesine yardımcı olurlar ve istemeden de olsa ülkeye hizmet ederler” sözlerinde haklıdır.
Bu durumda AKP, MHP ve BBP’nin yani Yazıcıoğlu’nun oy toplamı yüzde 60’ı buluyor! Büyükanıt da dükkânı kapatmışken Abdullah Gül niçin aday olmasın?

* * *

İnsanların söylemlerinde samimi olup olmadıklarını icraatları gösterir. Ziya Paşa’nın söylediği gibi “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!”
Lafa geldi mi yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkeyiz değil mi?
Müslümanlığı kimselere, hatta birbirimize de bırakmayız. Danimarka’da Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürler yayınlandığı zaman tepki gösteririz.
Lafa geldi mi Alevilerin sayısını da 20 milyon olarak gösterenler vardır
Peki ülkemizin önde gelen televizyon kuruluşlarından Kanal D’de Kavak Yelleri adlı dizide bir köpeğe Hüseyin adı verilmesine kim tepki gösterdi?
500 kadar Caferi?
Demek ki davalarında içten olanlar Caferilermiş!

* * *

Aydın Doğan’ın kanalında başka bir dizi filmde Türkiye, Yunan vatanı gibi gösterilmişti. Tepkiler üzerine film yayından kaldırılacak olmuş, sonra başka bir formül bulunmuştu. Sonraki bölümler biraz milli çizgiye getirilmişti!
Son olay da Aydın Doğan’ın televizyonunda!
Demek ki bu televizyonun kadrosunda art niyetli insanlar var! Ama kimse onları sorumlu tutmaz. Halk vicdanında sorumlu Aydın Doğan’dır. Bu da Caferilerin protesto sırasında taşıdığı pankartlara yansımıştır.
Aydın Doğan, bu ülkenin çocuğu olarak kendisi hakkında ağır ithamlar içeren bu pankartlara elbette üzülmüştür.
Fakat insan kendi değerlerine saldırdıktan sonra ekonomide ve medyada elde ettiği bunca gücün ne değeri vardır?
Hemşehrisi Naci Memiş bir gün Aydın Doğan’a “Biz sizin özünü muhafaza ederek ufkunu cihana açılabilmiş bir kişi olmanızı arzularız” demişti? Yani durumu değil, temennisini yansıtmıştı.
Köpeğe Hüseyin diyerek dünyaya açılabilir mi?

* * *

Protestodan sonra Kanal D yöneticileriyle görüşen Halkalı Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turhan, Genel Yayın Yönetmeni Ülker Şahin’in inançlara saygılı olduğunu söylediğini ve bu olaydan dolayı üzgün olduğunu belirttiğini kaydetti. Şahin’in Kanal D Ana Haber Bülteni’nde bu konuyla ilgili özür dileneceği sözünü verdiğini ifade eden Turhan, “Biz kesinlikle ortamı germeyeceğiz; ama yapılanlara da sessiz kalmayacağız. Umut ederim Şahin sözünü yerine getirir” dedi!
Neye yarar!

* * *


Müslümanların ülkesinde başka bir televizyon dizisinde de Allah’ın sıfatları, kötü karakterlere isim olarak verilmişti.
Bütün bunlar tesadüf değil.
Zaten Dinlerarası Diyalog ile bir Hıristiyanlaştırma operasyonu sürdürülüyor. Bir taraftan da bütün İslami değerler aşındırılıyor? Ve protesto için 500 kişi çıkıyor?
O 500 kişiyi alınlarından öpüyorum.
Demek ki daha haysiyetine sahip çıkacak insanlarımız var!
RTÜK’ün, Zahit Akman’ın Aydın Doğan’a gücü yetmez. Hele tam Emin Çölaşan’ı Hürriyet’ten uzaklaştırdıktan sonra!

Yazarın Diğer Yazıları