"Ananı al git!"

Sayın Başbakanımız Erdoğan, Bekir Coşkun kardeşimizin “Gül, benim Cumhurbaşkanım değil” demesine malûm üslubuyla “Ha sen bu meclisin seçeceği Abdullah Bey’i cumhurbaşkanı olarak görmek istemiyorsan, o zaman istediğin cumhurbaşkanı seçeceğin ülkeye gideceksin!” diye cevap verdi...
Bekir bu sözlere karşı kendisini savunmaya kaadirdir ve bana ihtiyacı yoktur. Onun sözlerinin ve cevaplarının altından kalkmak güçtür.
Sayın Başbakan keşke “ananı al git” sözlerini çağrıştıran bu sözleri söylemese idi de Coşkun’la polemiğe girip, Başbakan olarak, onun keskin kalemine maruz kalmasaydı! Bu pervasız sözlerine karşı, hak ettiği cevabı alınca, mutadı veçhile, Bekir aleyhine dava açarsa şaşmam!
Ben de, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı olarak bir çoklarımız gibi, içime sindiremiyorum ve O’nu Cumhurbaşkanım olarak benimseyemiyorum. Ama bu demek değil ki TBMM’de seçilmesi meşru dağildir! Yasal ve meşrudur. Demokraside böyle kazalar oluyor, tramvay yoldan çıkabiliyor. Biz Abdullah Gül’ün, meşruiyetini tartışmıyoruz; geçmişini bildiğimiz için, Atatürk’ün makamına ve kutsal mekânına yakışmadığına inanıyoruz.
Ama Sayın Başbakan bizlerin, Bekir Coşkunların “Abdullah Bey’i cumhurbaşkanı olarak görmek istemiyorsak, başka bir ülkeye göç edeceğimizi, sığınacağımızı sanıyorsa, çok yanılıyor.” Belki bir gün onlar mecbur olabilirler.
Mahkeme Kadı’nın, Türkiye de onların  “mülkü” değil!

Atatürkçülük

Başbakan  “Abdullah Bey’in böyle biri”, yani “özde ve sözde Atatürkçü olmadığını iddia eden kim?” diye soruyor. Biz, onun ve kendisinin geçmişlerini, söylediklerini bilenleriz. Biz ne kadar “Tarikatçıysak” Gül de o kadar “Atatürkçüdür” ! Eğer geçmişteki o sözlerini inkâr ediyorlarsa, o zaman, onların ahlaki salâbetlerinden şüphe etmek gerekir. Bugün rol icabı, “Atatürkçüyüz” diyorlarsa, yarın asıllarına, özlerine kolaylıkla dönebilirler. Kısacası; bizler burada, kendi vatanımızdayız ve “özümüzle sözümüzle”, Atatürkçüyüz ve bu ülkeyi onlara bırakıp, hiç bir yerlere gidecek değiliz! 

Yazarın Diğer Yazıları