Ama dünya dönüyor!

Türk Tarih Kurumu Başkanı Profesör Dr. Yusuf Halaçoğlu, 18 Ağustos’ta Kayseri’de  “Türk Tarihinde ve Kültüründe Avşarlar Sempozyumu” açılış konuşmasında; “Kürt dediğimiz birçok insan da aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen bazı aşiretlerin, hatta ve hatta tehcirden kurtulmak için kendilerini Kürt-Alevi olarak ’gösteren’Ermenilerin de bulunduğunu söylemem gerekir... Ve TİKKO’nun içinde yer alan, PKK’nın içerisinde yer alan insanlardan bir çoğu bunlardan. Yani bizim zannettiğimiz gibi bir Kürt hareketi değil PKK ya da TİKKO hareketi.” dedi.


Engizisyon  
Vay sen misin bu bilimsel gerçeği açıklayan... Şimdi bütün liboşlar, AKP’liler, yalakaları ve sözde  “aydın”  bilim adamları ve savcılardan kurulu bir  “Engizisyon Mahkemesi” , elbirliğiyle Halaçoğlu’nu ateşte yakacaklar, ya da linç edecekler.

Bir bilim adamının ve bilimsel verilere dayanan bilimsel çalışmasının siyasi aksatalarla, böyle bır muameleye tabi tutulması dikkate şayandır.  “İfade ve düşünce özgürlüğü”  adına Türklüğe hakaret edilmesini savunanlar,  “Hepimiz Ermeniyiz”  diye yollara dökülenler, şimdi bir bilim adamının, bilimsel çalışmalarından dolayı yargılanmasını, yakılmasını -linç edilmesini- istiyorlar. Bu bir çelişkiden öte düpe düz, edepsizliktir.


Garez
Ancak, önce Halaçoğlu’na, Ermeni soykırımı yapılmadığını, gene rakamlarla ve bilimsel olarak kanıtladığı için özel bir garezleri var... Bunun için de onu bu fırsattan istifade  “yakmak”  istiyorlar. Onun konuşmak hakkı yok. Buna mukabil bazı ülkelerde  “soykırımı yapılmamıştır”  demek, hapis gerektiren bir suç... Bizim  “aydın özgürlükçüler” , insafa hukuka ve düşümce özgürlüğüne aykırı olan bu durum konusunda sus puslar! Ve fakat  “Ermenilere soykırımı” yaptık diye pervasızca sempozyumlar düzenliyorlar. Orhan Pamuk vb.. bunu söylemek  “cesaretini”  gösterdikleri için ödüller alıyor. Ama Halaçoğlu bu iddiaları rakamlar vererek bilime, dayanarak yalanlıyor ve İsviçre’de hapis cezasını göze alarak, söylediği için yakılmaya müstahak!


Gerçekler
Profesör Halaçoğlu’nun söyledikleri doğrudur. En azından tartışmaya açıktır, herhalde  “linç edilmesini”  gerektirmez...
Bu sözlerde Alevi Türklerin alınmasına da gerek yok, rencide edecek tarafı da yok. Aksine Halaçoğlu, Alevilerin yüzde 90’ından fazlasının, öz, be öz Türk olduklarını söylüyor ve böylelikle, tarihimizin en acı  “nifakına”  - Sünni Türklerle Alevi Türkler arsına sokulmuş nifaka- son verilmesine de hizmet ediyor.
Ve doğrudur;  Birinci Dünya Savaşında bazı Ermeniler, tehcirden kurtulmak için, Müslümanlığa  “dönmüşler”  ve çoğu kendilerini Kürt-Alevi olarak “göstermişlerdir” ... Vurgu  “göstermişler”  kelimesindedir.
Halaçoğlu diğer bir tarihi hakikati de bilimsel olarak teyit ediyor;  “Kürt”  denilen ve kendilerini Kürt sayan birçok aşiretlerin de aslında Türk olduklarını belirtiyor
Bunda Kürtleri rencide edecek ne var ki? Bir zamanlar birçok Kürtler, aslında Türk olduklarını iddia etmekte yarışır ve  “Türk-Öztürk” gibi soyadları alırlardı. Şimdi ne değişti ki, rencide olsunlar?
Sayın Halaçoğlu, iddia edildiği gibi  “ırkçılık”  yapmıyor ve konuşmalarında Atatürk’ün  “Ne mutlu Türküm diyene”  inancını tekrar ediyor.
Fakat çelişki şurada ki bu kavrama inanmayanlar, bu topraklarda yaşayan herkesin Türk olduğunu kabul etmeyenler, Anayasada  “Türklük”  kavramını  “sulandırmak” isteyenler,  “Türkiyelilik” ,  “alt kimlik- üst kimlikten”  söz edenler, ülkeyi demografisini değiştirerek bölmek isteyeler ve  “Hepimiz Ermeniyiz” diye sokaklara dökülenler var.
Bu olay, bir bakıma içine düşürüldüğümüz kafa kararlılığını göstermek için  “ibret”  oldu
Her şeye rağmen Galileo’nun dediği gibi  “dünya dönüyor”  ve Halaçoğlu,  “yakılmak”  istense de, söyledikleri doğrudur ve şu bağlamda büyük bir görev yapmıştır!

Yazarın Diğer Yazıları