Soner Yalçın'ın psikolojisi?

Ozan Arif ve İsmail Türüt üzerinden Türk Milliyetçiliğine yönelik saldırılar artırıldı. Bu arada, insanların etnik kökenleri hakkında yazdığı kitaplarla tanınan Soner Yalçın da Hürriyet’te yazmasına rağmen silik kaldığı için çareyi gündemin en hararetli tartışmalarından birine, bir sürü uydurmayı ardı ardına sıralayarak dalmakta buldu.
Bu tür yazılar bizim konumuz olmaktan çok, bu ülkenin güvenliğiyle ilgili kuruluşların ilgi alanına girmelidir. Çünkü psikolojik operasyon niteliği taşıyor. Yazı, cevaplandırmaya değmeyecek kadar sıradan ve artık kabak tadı vermiş iddialarla dolu. Fakat içindeki bazı uydurmaları ciddiye alanlar olabilir!

* * *

İsmail Türüt’e yönelik  “Peki siz Türk müsünüz”  sorgulaması, bir gazete yazısından çok Gestapo sorgusunu andırıyor. Siz hangi hakla İsmail Türüt’e böyle bir soru sorabiliyorsunuz?
Siz hangi hakla şarkıcı Tarkan üzerinden milliyetçilerle dalganızı geçiyorsunuz? Bu cüreti nereden buldunuz? Kendinizi dokunulmaz biri mi zannediyorsunuz?

* * *

“Nihal Atsız dönmedir”  diyorsunuz. Daha önce kitaplarınızda Türkiye’yi kuran herkesi Yahudi dönmesi ilan ettiniz. Yasal olarak hesabı sorulmadı. Bugün Nihal Atsız’ın iki oğlu sağ. Yağmur Atsız ve Buğra Atsız, kendi babaları hakkındaki bu iddiaya herhalde bir cevap vereceklerdir ama sizde yazarlık haysiyeti yok. Çünkü Nihal Atsız hakkındaki bu iddiayı bildiğinize göre cevabını da bilmeniz ve yayınlamanız gerekirdi. Yine ’Ziya Gökalp Yahudi’dir’ iddiasını da ara başlıkta kullanıyor, sonra Gökalp’ın ‘Türküm’ dediğini belirtiyorsunuz. Yani kafa karıştırıyorsunuz. Mesleğiniz bu mu sizin? Sonra niye herkes Yahudi asıllı oluyor sizin kitaplarınızda? Herkesi Yahudi göstermenin anlamı nedir?

* * *


Türkçülük-Turancılık davasına bakan mahkemenin raporunda Nihal Atsız’ın atalarının Gümüşhane Midi Köyü’nden oldukları ve  “dönme” olarak bilindikleri gibi bir bilgi bulunduğunu yazdınız! Yalçın Küçük de Atsız’ın İbrani asıllı olduğunu iddia etmişti
İyi güzel de, Rum dönmesi veya İbrani asıllı olan birisi Bozkurtlar adlı romanı nasıl yazabilir hiç düşündünüz mü?
O ruh bir Yahudi’de veya Rum’da bulunabilir mi?
Sözü Atsız’a bırakalım. Atsız, söz konusu iddianın 22 Temmuz 1944 günü Kazım Alöç tarafından yapılan sorgusunda gündeme getirildiğini bildiriyor:
“Kazım Alöç, dördüncü göbek babamın Rum olduğunu, çünkü Pontus’tan göçerek Midi köyüne geldiğini söylemiş, bu malûmatın nereden elde edildiği hakkındaki sualime de ‘mütehassıslara yaptırılan inceleme ile’ diye cevap vermiş fakat bu hayâli mütehassısların kimler olduğunu bildirmemişti. 7 Eylül 1944’te okuduğu son tahkikat kararında ise Rumluğu biraz daha yaklaştırarak dördüncü göbek babamdan üçüncü göbeğe indiriyor ve dedemin babası için ‘dönme olduğu mervî Ahmet’ diyor. Biraz Türkiye coğrafyası bilseydi başka yerlerden Gümüşhane vilâyetine bir muhaceret değil, toprağı verimsiz ve taşlık olan Gümüşhane vilâyetinden dışarıya doğru göç olduğunu bilirdi. Biraz istatistik yıllıklarını karıştırmış, eski ihsâî malûmata bakmış olsaydı Türkiye’nin 63 vilâyeti arasında yüzde hesabiyle Türklerin en kalabalık olduğu vilâyetin Gümüşhane olduğunu görürdü. Tarih ve etnolojiye biraz vukufu olsaydı Gümüşhane vilâyetinin Bayındır Türkleriyle dolduğunu hatırlatırdı.
Bütün bunlardan sonra beni bütün psikolojimle tanımak iddiasında bulunan Kâzım beni cidden tanısaydı, eserlerimi okusaydı bende bir dönme torununun psikolojisi bulunmadığını idrak ederdi. Dönme psikolojisinin nasıl olduğunu Kâzım Alöç çok iyi bilir.”
Peki Soner Yalçın’ın psikolojisi nedir ki büyük Türkçüleri Yahudi veya dönme ilan ediyor?

Yazarın Diğer Yazıları