Mehmet Şimşek olayı

Mehmet Şimşek, İngiliz vatandaşı çıktı. Tabii ki bu kıyamet sadece 2 gün sürdü. Şu anda gündemde bile yok. Mehmet Şimşek İngiliz vatandaşlığını İngiltere’ye kolay giriş çıkış için kabul ettiğini söylüyor.
Londra dünyanın önde gelen finans merkezi. Buradaki finans şirketlerinde halen 2 bine yakın geleceği parlak Türk çocuğu çalışıyor.
Kimisi uzman, kimisi yönetici.
Ancak çok azı İngiliz vatandaşı.
İngiltere belirli bir süre ülkede çalışan ve saygın kurumların referansı ile eğitimli insanları vatandaşlığa kabul ediyor. Tabii ki bunları çok iyi seçiyorlar. Öncelikle İngilizler asil bir kan ve ruh taşıdıklarına inanıyorlar.
Bu nedenle vatandaşlığa alma amaçları kendi toplumu ile kaynaştırmak degil  İngiliz çıkarlarına hizmet etmesidir.
İngiltere’de her ülkeden millet var.
Ağırlıklı olarak Hindistanlılar. Bu insanlar İngiltere’nin günlük yaşamında kullanılıyor. Yani tıpkı sömürge döneminde Hindistan’da yaptığını bugün İngiltere’de yapıyor.
Yani İngiliz’e hizmet.
İngiliz pasaporta karşılık tek bir şey istiyor. Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine hizmet etmek!
Bunun için de yemin ettiriyor.
İşte Mehmet Şimşek, paramızı emanet ettiğimiz ekonomimizin patronu bu insan sadece gümrükten daha kolay geçebilmek için Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine hizmet etmek için yemin ediyor.
Vah Türkiye vah!
Atatürk’ün  Türk istiklal ve Cumhuriyet’ini kurtarması için Türk gencine söylediği şu cümleye bakın: Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
Evet! Asil kan ve bir yandan Kraliçe’ye hizmet etmek için namusun üzerine yemin etmek!
İşte günümüz AKP çelişkisi.
Mehmet Şimşek, Türk ekmeği ile büyümüş, Türk okullarında okumuş  bir Türk evladı.
Onun da her Türk genci gibi damarlarında Asil Türk kanı taşıdığını sanıyorum.
O halde bir insan hem damarlarında asil Türk kanı taşıyacak hem de Kraliçe’ye hizmet yemini edecek.
Yeniçağ Televizyonu ekonomi editörü Aylin Levendoğlu ekrana çıkarttığı konuklarına sordu: Bir insanın hem Atatürk ilke ve inkılaplarına hem de Kraliçe’ye hizmet yeminini tutması aynı anda olur mu? Konukların öfke dolu yüz ifadeleri bence verdikleri yanıttan çok daha önemliydi. Bir bakış bazen binlerce kelimeden çok daha fazlasını anlatır. Eminim ki sokaktaki vatandaş da Aylin Levendoğlu’nun konukları gibi bakıyorlardır. Mehmet Şimşek kendisi için doğru olanı yapmıştır. Ve bu doğruluk çizgisinde majestelerine bağlılık ve hizmet yemini etmiştir. Yemin her dinde çok önemlidir. Yemini bozmak ve tutmamak en büyük günahlar arasında yer alır.
Mehmet Şimşek’in büyük günah işleyip öbür dünyada cayır cayır yanacağını hiç sanmıyorum. En azından biz bir Türk gencinin yeminini tutmadığı için cehennemde yanmasını istemeyiz.
Allah Mehmet Şimşek’in günahlarını affetsin. Mehmet Şimşek adı nasıl girdi Türkiye’nin gündemine ona iyice bakmak lazım. Merrill Lynch önemli bir finans kurumu. Şu anda Türkiye’ye giren sıcak paranın adeta patronu. Mehmet Şimşek ise Atatürk ilke ve inkılaplarına yemin etmeden önce Merrill Lynch’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi.
Bu operasyondan sonra Türkiye’ye sıcak para girdi. Hem de milyar milyar dolarlar. Dikkatinizi çekerim yatırım için degil sadece ve sadece Türkiye’nin kaynaklarının sömürülmesi için, yüksek faizden pay almak için. Tüyü bitmemiş yetimin rızkını alıp götürmek için gelen milyar dolarlar.
Türkiye bugün ödediği 100 liralık verginin 60 lirasını bu yabancılara “faiz” adı altında veriyor.İngliltere eskiden sömürgesi olan ülkelere vali atar  oranın gelirlerini toplar İngiltere’ye yollardı.
Size soruyorum:
Bugün Türkiye’de yaşananların o dönemin İngiltere sömürgelerinden ne farkı var? Mehmet Şimşek, kendi adını taşıyan internet sitesinde logosuna şunu yazmış:
Her şey Türkiye için!
Tövbe tövbe!

Yazarın Diğer Yazıları