İşte ABD'nin PKK çözüm planı

Türkiye’de iki gündem var. Birincisi ikincisini saklamak ve gizlemek için yaratılan sahte gündem, ikincisi de sahte gündemle üzeri örtülmek istenen gerçek
gündem.

Gerçek gündem, Türkiye’nin yok edilmesi, Cumhuriyetin yıkılması. Bir parçasında Kürt devleti kurulması. Ermenilerin, Rumların Türkiye’nin parçaları üzerine oturması. Özetle Sevr anlaşmasının yeniden yürürlüğe konması.

Sahte gündem ise, Meclisteki tartışmalar, türban, zamlar, enflasyon yeni toprakların satışı, yetkililerin hırsızlık ve yolsuzlukları. Gerçek gündemde aktörlerin çoğu yurt dışında. Sahte gündemin aktörleri içerideki kötü komedyenler veya oyuncular.

Bizleri saçma sapan konularla meşgul ederken Amerikalı yetkililer, ağızlarındaki baklayı çıkardılar. Avrupa’daki ABD Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bantz Craddock,  “PKK ile mücadelede terör örgütüne karşı başkaldırı sistemiyle” mücadele edilmesini istedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunda ne var. Dostumuz ve Başbakan Erdoğan’ın tanımlamasıyla stratejik ortağımız Amerika, yol gösteriyor nasıl mücadele edileceği konusunda.

Yalnız burada ince olmayan oldukça kalın ve Türkiye’ye zorla sokulan bir ayrıntı var. PKK ile mücadelede terör örgütü ile mücadele şeklinde değil de başkaldırı ile mücadele şeklinde yapılmasını öneriyor. Şimdi gelelim aradaki farka. Terör, uluslararası mücadele hakkı verirken, başkaldırı ile mücadele bir ülkenin iç sorunudur. Yani içerideki bir isyan söz konusu.
Uluslararası sorunla mücadelede uluslararası bir işbirliği şartken, içerideki bir ayaklanma veya Amerikalı generalin deyimiyle başkaldırı ile mücadelede silahlı değil, siyasi çözümlere gidilmesi, ayaklanan tarafla bir ara yol bulunmasını gerektirir. Nedir bu arabulucuk yolu da? İsterseniz onları da sıralayalım;

- Öncelikle karşı tarafla yani size karşı isyan edenlerle uzlaşabilirsiniz onlarla masaya oturabilirsiniz. Terör örgütü ile masaya oturamazsınız ama, size karşı ayaklananlarla oturup konuşabilirsiniz.

- Ayaklanan kişileri affedebilirsiniz hatta siyasete sokabilirsiniz. Terör örgütü liderlerini siyasete sokamazsınız, affedemezsiniz.

- Ayaklanan kişilerin taleplerini müzakere edebilirsiniz. Ama terör örgütü ile müzakere yapılmaz.

- Ayaklanma sizin bir iç sorununuzdur, size karşı ayaklananları komşularınız veya dostlarınız iade etmez. Ama terör örgütü yetkilileri suçlu oldukları için tüm uluslararası alanda yakalanıp yargılanmak üzere size iade edilmesi gerekir.

Daha bu konuda alt alta yazılabilecek çok sayıda gerekçeler ve ayrım noktalarını bulabilirsiniz. Biz bu haberi yaptığımız zaman Türk basınından kimse bu haberi kullanmadı benim de en büyük merakım bu. Oysa bu haber ABD’nin resmi radyosu Amerikanın Sesi Radyosu VOA’de Türkçe bölümünde yayınlandı. Amerikalı generalin bu açıklamayı, Pentagon’da yani ABD Savunma Bakanlığında yaptığı vurgulandı.

Demek ki Türkiye’de silahlı kuvvetlere her dakika nokta ve sınır ötesi operasyon yaptıran Türk basını, bu tür haberleri görmek istemiyor. Nedendir acaba? Birileri kendilerine bu haberi görme dediği için mi, yoksa birilerinin planında bu basının büyük bir kısmı da figüran olup, Türk halkını kandırma çabalarında ortak suçlu durumunda bulunmalarından mı? Takdir sizin

Yazarın Diğer Yazıları