Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sadi SOMUNCUOĞLU

Sadi SOMUNCUOĞLU

"Türk Milleti"ni inkâr cephesi

Bölücü terörün, Türk Milleti’ni inkâr fitnesinden çıktığını görmeyen kaldı mı? Eğer kaldıysa şu soruları soralım, cevabını da vicdanlarında versinler. Bölücü terör 24 yıldır niçin sürüyor, niçin 40 bin hayat söndü? Neden 10 binlerce askerimiz yaz-kış demeden dağlarda koşuyor, niçin şehit tabutları geliyor ve bunca kaynak eritiliyor? Ve haçlılar niçin bölücü terörün safında?
Evet, artık mızrak çuvala sığmıyor, zira ağızdaki baklalar çıkartıldı. Sorunun “demokrasi ve özgürlük”  olmadığı, “tek” milleti/Türk Milleti’ni inkârdan çıktığı kesinleşti.
Milletimizin iyiliğini düşünenlerin hafızalarını tazeleyip, haçlılar ve maşalarının planlarına karşı görevlerini yapmaları için bu fitneyle ilgili bir demet delil sunalım. Alın DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ı. Avrupa Parlamentosu’nda;  “Anayasa’da Türklüğe vurgu yapan tekçi referansların kaldırılması halinde, Kürt sorununun hemen çözüleceğine inanıyoruz” diyor.
İşte Sırrı Sakık. TBMM kürsüsünden,  “PKK ülkenin gerçeği... Hayır mı diyelim?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Farklılıklarımız zenginliğimizdir” dedi. Bu farklılıklar, kravat değil, kültür ve dildir. Üniter devlete evet, ama tek millete asla, asla...” diye konuştu. Erdoğan’ın da “75 Kürt milletvekilim var” sözleriyle bunu teyit ettiğini ileri sürüyor.
Buyurun bebek katili Apo’yu;  “Her şey tek, tekçi. Bu mümkün mü? Bu felsefe dünyanın en geri kalmış felsefesidir. Hürriyet Gazetesi ’Türkiye Türklerindir’diyor. Peki Türkiye’de yaşayan Kürtler, Araplar ve diğer halklar ne olacak?” diye soruyor.   
Bir de Başbakan Erdoğan’ın görüşlerini hatırlayın:  
- Türkiye hep katı bir üniter anlayışa sahip olmuştur. Her konuda ’tekçi’ olmuştur ve bu tek olan şeyi de kendisi seçmiştir. 
- Gazete yazmış, ’Türkiye Türklerindir’ diye, ahlaksız bu, hayasız.   Türkiye’de sadece Türkler yaşamıyor. Türkiye’de Kürt’ü de var, Laz’ı ve Çerkez’i de var. Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür diyor. Olmaz öyle şey “.  Hiddete bakın.
- Etnik unsurlar vardır. Kürt’ü, Laz’ı,  Çerkez’i, Gürcü’sü, Boşnak’ı, Türk’ü vardır. Bunlar alt kimliktir. Üst kimlik vatandaşlıktır.” 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, yarışta geri kalmıyor. Büyük Atatürk’ün ırkçılığa ve bölücülüğe karşı söylediği, masum aidiyet duygusunu ifade eden, “NeMutlu Türk’üm Diyene” sözü için, “Türkiye’yi ilkelleştirmiştir” demiyor mu? Gül’ün eski danışmanı bugünlerde,  “Türkiye bağımsız bir Kürt devletine prensipte karşı değil”  iddiasında bulunmuyor mu?
Erdoğan-Gül ikilisinin ağabeyi ve hocası, AKP’nin bir bileni Korkut Özal’ı da unutmayalım. O’nun da Türk Milleti’ne itirazı var ve daha 2003’te, ırkçı bir taassupla diyordu ki; “C’nin kuruluşundan sonra Türk kavramı Osmanlı’dan gelen Arnavut’u, Boşnak’ı, Çeçeni 40’tan fazla alt kimlik arasındaki çoğulcu yapıyı bir kenara atarak, sadece bir ırkı tanımlamak için kullanıldı.. Böyle yaklaştığınız zaman kendini başka kimliklerle tanıyan, mesela bunun büyük kısmı Kürtlerdir, bu sorun haline geliyor. Alt kimliklerin korunması lazım. Amerika’da da böyle. Resmi dil dışında İspanyolca ikinci dil. (Şimdi tek dil İngilizce.) Türkçe resmi dil. T.C. vatandaşları, örneğin Kürtler kendi dilini de konuşabilmeli.” Özal, üniter devletten kurtulmanın yolunu da gösteriyor:  “AKP kurulurken İslam kartından vazgeçin dedim.. Zaten Avrupa ile birleştiniz mi, üniter devlet filan hepsi geride kalıyor.”

Özetle; bayların biri devletin, diğeri hükümetin başında. Öteki akıl hocası, beriki PKK’nın partisi. Tek millete/Türk Milleti’ne isyan halindeler.

İyi de, bu millet bin yıldır Anadolu’da egemen. Kurduğu üç devlet de; tek millet, tek devlet, yani milli. Konumu ne olursa olsun herkes, bu egemenliğe hürmet ve itaat etmek zorunda. Aynen Alman, Fransız, Amerikan, İngiliz, Yunan vatandaşı gibi. Bu tek millet/devlet yapısını, haçlılar ve bir avuç terörist istiyor diye, ikiye-üçe böleceğiz öyle mi?

Asla. Çünkü, milli egemenlik bölüşülemez, ırk devleti olamaz. Ama sıkıntımız büyük. Şu cepheye baksanıza!..

Yazarın Diğer Yazıları