Trabzonspor ipten döndü…

İstiklal Marşı'nın hemen ardından, hükümetin  Genel Sağlık Sigortasi kapsamında basın mensuplarının yıpranma hakkını kaldıran yasa tasarısını protesto için oturduğumuz yerleri tüm meslektaşlarımızla  terk ettiğimiz için, kaleci Ömer'in büyük hatasına müdahale eden Umut'un Trabzonspor adına kaydettiği golü göremedik.

Bu nedenle 17'inci saniyede bu golün yapılışı hakkında yanıbaşımızdaki seyircilerden tarif almak zorunda kaldık.

Şeref tribünde Şenol Güneş ile yan yana oturan ve kongrede aday olmayacağını açıklayan başkan Nuri Albayrak, bir yandan maçı izliyor, diğer yandan Maraton tribününde açılan "Albayrak bizi ortakların eline bırakma"  pankartına bakıyordu.

Ersun Yanal ve talebeleri, maçı kazanıp kritik bölgeden kurtulma, başkan adayları ise önümüzdeki haftaki kongrenin hesabını yapıyorlardı.

Trabzonspor'un dakika dolmadan golü bulması, rakibinin katı savunma anlayışından hemen maçın başında vazgeçmesine sebep oldu.

Ersun Yanal, takımının savunmasının sağ tarafına Jabi, soluna ise Mustafa'yı tam anlamıyla yerleştirdi gibi. Ancak, göbekteki arayış biraz daha sürecek gibi. Tayfun,kenara alınıp, Tolga'nın yanına Çağdaş kondu. Ama, bu oyuncu birkaç pozisyonda çok kolay hava topunu sektirerek, Yanal'ı bu mevkii için düşündürmeye devam etti diyebiliriz.

10 kişi kalınca, ister istemez Ceyhun'u feda eden Trabzonspor, orta alan üstünlüğünü ikinci yarıda büyük oranda rakibine kaptırdı. Trabzonsporlular bu yarıda rahatladığı pozisyonlar Yattara'nın topla buluştuğu anlar oldu. Ama, penaltıyı atamarak son 10 dakikanın "Çin işkencesi" halinde geçmesine de neden olmadı değil.

Gaziantepspor'un gol için yüklendiği anlarda Gökdeniz ve Umut biraz dikkatli olabilseler artı golleri atıp, takımlarını kelimenin tam anlamıyla rahatlatabilirlerdi. Onların yapamadığını önce Ekrem, sonra Nigris attığı gollerle Gaziantep gerçekleştirmeye niyetlendi, ama  "hiç değilse beraberlik" hedefinde, Gökdeniz'in ayağından golü yiyince başarılı olamadı. Futbol adın çok konuşulacak  farklı ve yüksek tempolu  mücadeleyi,  Trabzonspor tabir yerinde ise "ipten döndü" denilebilecek şekilde zor da olsa kazandı.

Yazarın Diğer Yazıları