TSK ve MHP

Doğrusu, bazı  MHP’li milletvekillerinin,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ’terörün siyasallaştığı ve legalleştiği’ yolundaki açıklamasına ağır  tepki göstermelerinin sebebini ve de, özellikle şu bağlamda, “bu başarısızlığın ifadesidir,  istifa etmelidir”  demelerinin manasını, maksadını  anlamadım ve doğru da bulmadım. Gerçi, sayın Bahçeli, bu çağrıya katılmamış,  ama bazı MHP milletvekillerinin tutumu, sanki MHP, TSK ile arasına mesafe koymak istiyormuş izlenimi veriyor. Bu nifak izlenimi  ancak bölücülerin, PKK’nın eline koz verir.
Sayın Bahçeli’nin bu konuyu vuzuha kavuşturmak için ortak basın toplantısı yapma önerisi esasta doğru ama  “olmayacak duaya”  amin. Çünkü, önce Başbakan Erdoğan, yeni  “açılımlarla”  ve  “anana dön”  tasarısı  ile ipe un seriyor. Onun ve hükümetinin, asıl gereken operasyonu yapmak ve yılanın başını, kuyruklarını ezmek için, siyasi iradesi yok! Anlaşılan, son planı da Washington kaynaklı!  
MHP’li bazı milletvekillerinin, Osman Durmuş ve aynı kafadakilerin, Büyükanıt Paşa’yı, konumu dolayısıyla mukabele edemeyeceği bir polemiğin içine çekmek çabaları, ancak düşmanların işine yarar. Ben Paşanın bu oyuna gelmeyeceğinden  eminim!

KİM BAŞARISIZ?
 
Osman Durmuş ve diğerleri, Genelkurmay Başkanı   “başarısız”  diyorlar. Aslında,  “başarısızlık”  kimin? Eğer  “Büyükanıt Paşa’nın”  diyorlarsa, o zaman, halen canını dişine takmış, PKK  ile mücadele eden Türk ordusunundur, demek olur.
Aslında, gerek Büyükanıt Paşa, gerekse  Saygun Paşa,  bu  “başarısızlığın”  gerçek sorumlusu  Erdoğan’ın yeni  “açılımına”  karşı bir durum tespiti yaptılar. Yoksa PKK’nın  “legalleşmesini”  kabullenmediler ve savunmadılar. Aksine, Bahçeli’nin dediği gibi,  “PKK’nın TBMM’de  bulunmasına”  tepki göstermiş oldular! Nitekim Bahçeli de, DTP’lilerin ,  “solunda”  oturmalarından şikayetçi. Ne var ki, Sayın Bahçeli bütçe görüşmeleri tamamlanınca o,   “solunda”  oturmalarını ve  “legalleşmelerinin”  sözünü bile kınadıkları  DTP’lilerin ellerini sıkmış. Durmuş ve şürekasına sormalı;  “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu”  Hem bu sayın Bahçeli’nin,  DTP’lilerin ellerini ilk defa sıkışı da değil! 

DOĞRU SÖZLER

Bu konuda  doğru tespiti MHP Ankara Milletvekili  Deniz  Bölükbaşı yaptı:  “Sayın Paşa’nın tespiti doğrudur, ama geç kalmış bir tespittir. Terörün legalleştirildiği uyarısını sayın Genel Başkanımız her konuşmasında vurgulamaktaydı. Askerle çalıştığını söyleyen Başbakan, bu konuşmayı görüp, ders çıkarmalı.” 

DEMİREL

Bu konuda 9. Cumhurbaşkanı Demirel:  “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt  haklı”  diyor.  “Türkiye’nin insanları, askerleri şehit edilirken, ülkenin şu köşesinde, bu köşesinde insanları şehit edilirken, sokaklarında birtakım cinayetler işlenirken, eğer bu kınanmıyorsa, destek veriliyor demektir. Kimsenin Genelkurmay Başkanı’nın beyanını haklı bulmaktan başka çaresi yoktur”
 Bahçeli, Genelkurmaya karşı bir  “Güvensizlik değil, anlaşılmazlık vardır.”  dedi. Bu sözleri  muğlak bırakmamalı, içinde ne varsa ortaya dökmelidir.
Türkiye’nin, bu önemli ve tehlikeli dönemecinde, herkese, siyaset uğruna,  “suları  bulandırmamak”  düşüyor...

Yazarın Diğer Yazıları