Tüzük mü; takım mı?..

Trabzonspor gerçekten kritik bir süreçte...
Bu sürecin bir kısmı Cumartesi, diğer bir kısmı Ocak’ta, geri kalanı ise Yönetim Kurulu’nun insiyatifine mi, yoksa insafına mı kalmış desek bilinmeyen, ama azami 6 ay içinde çözülecek.
Bu çözüm, ama iyi, ama kötü olacak.. Hep birlikte izleyeceğiz...
Çözüm için en yakındakinden başlayacak olursak, ilk yarının son maçında İstanbul’da Fenerbahçe karşısına çıkılacak olması, daha baştan çözümsüzlük gibi görünüyor.
Çünkü, mevcut halde Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi Kadıköy’de mağlup etmesi çok zor, beraberlik zor.. Galibiyet ise imkansız gibi görünüyor, ama olmayacak iş değil...
Şayet şu “olmayacak iş” gerçekleşirse, ne yapacağına karar vermemiş yönetim kurulu ikinci yarı için başarıdan söz edip, tekrar şampiyonluktan dem vurmaya başlayacak.
Sözle biçtikleri hedef için de, 3 yabancı oyuncu transferine daha bir istekli, daha bir sıkı sarılacaklar. Ocak ayında 3 oyuncu gelirken,  7-8 oyuncu ise gönderilecek.
Ersun Yanal,  futbolun meyvesi olan gol atmak için öncelikle hücum etmek gerektiğini futbolcuların kafasına yavaş yavaş yerleştiriyor. Ama kolay değil tabii... Ziya Doğan’ın sadece savunma hedefli oyununu kafalardan atabilmek öyle çok kolay olmayacak..
Yine de futbol penceresinden bakıldığında Ersun Yanal ile ikinci yarının çok dahi iyi olacağını söyleyebilmek daha kolay...
Fenerbahçe maçı, ardından Ocak ayı transferleri ile Trabzonspor’un yitirmeye başladığı kimliğine dönme hamlesi umut verebilir.
Ama, 15-16 Aralık’ta yapılması gerekirken, perde önünde tüzük, arkasında ise binbir entrikaya dayalı başka hesaplar nedeniyle iptal edilen genel kurul toplantısı... Azamı süresi 6 ay... Yani 6 ay içinde yapılması gerekiyor..
Ancak, Trabzonspor yönetiminin önce tüzük ardından genel kongre için nasıl bir takvim belirleyeceği, neyi, ne zaman yapacağı belli değil.. 2 ayda da olur, 4 ayda da, 6 ayda da...
Görünen o ki, bu takvim öncelikle Fenerbahçe maçının sonucuna, ardından kadroda yapılacak revizyona ve 2’si Brezilyalı, biri Gineli olmak üzere alınması büyük ihtimal olan oyuncuların kadroya katılmasına bağlı...
Bu nedenle, önce tüzük ve ona bağlı kongre mi?
Yoksa, takımın alacağı sonuçlar mı?
Galiba, takımın tüzüğü, tüzüğün ise kongreyi etkileyecek bir süreç yaşanacak  Trabzonspor’da...
Ama, sonuç nereye, nasıl varacak, şimdiden net olarak bir şey söyleyebilmek mümkün değil.
Bekleyip göreceğiz...
Takım sahada ne yapacak... Yöneticiler ise nasıl bir karar alacak...

Yazarın Diğer Yazıları