Kongre için ne değişti?

Yanlışı temizlemek, yanlışa çanak tutan Divan Kurulu'na bırakılınca, onlar da karar verdi: Kongre Şubat ayında yapılacak…
Trabzonspor'un yanlış seçilen organlarından biri olan Divan Kurulu'nun başkanı Nizamettin Algan, "Kongre Şubat'ta yapılacak" kararını yönetime iletirken, akılları durgunluk verecek beyanı arkasından yapıyor: "Kongrede 6 bin üye oy kullanır.."
Allah… Allah….
Yahu bu kongre niye iptal edilmişti?
Dernekler Kanuna'da uyarlanmayan tüzük ve ondaki yanlışlık nedeniyle oy kullanamayan bir üyenin, "Oy kullanma hakkım gaspedilemez" başvurusu ve bunu haklı gören mahkeme nedeniyle…
Neyi, ne için yaptığı belli olmayan, bu nedenle iptal gerekçesi, "tüzük değişikliği şarttır" olmasına rağmen, altında binbir türlü bit yeniği bırakan Albayrak ve yönetimi şimdi, sadece Divan Kurulu'nun önerisi ile nasıl Şubat'ta seçime gider?
Bu Divan Kurulu'nun iptal edilen 15-16 Aralık 2007 kongresi öncesinde, "Kongre yapılmalı" kararını uygulamayanlar için, bugün ne değişti.
Tüzük mü? Hayır..
Üye kullanacakların sayısı mı? Hayır..
Öyleyse ne? Ne değişti de, şimdi kongreye sıcak bakıyorsunuz? Diye adama  sormazlar mı?
Sorarlar da, hani derler ya, "Minareyi çalan kılıfını hazırlar" diye, işte Trabzonspor'un yönetim kurulu dahil, tüm organlarının yaptığı bu… Yasalardaki eksik ve yanlışlara sığınmak..
Ama, Anayasa Mahkemesi'nin bile  6'ya 5 gibi kararlar vererek, hukuka bile güvenmeyen bir toplum yarattığı bu ülkede, yasalardaki noksanlıkları Trabzonspor lehine kullanmak varken, tamamen kişisel çıkarlar ve pis kokular için fırsat bilenler, sözde hiç değişmeyen şartlarla bu kulübü nasıl yeniden genel kurula getirirler?
Neden, tüzükteki yanlışları düzeltmek için önce tüzük kongresini yapıp, ardandan ertelenen genel kurulu gündeme getirmezler?
Genel ahlâk ve normal hukuk kuralları çerçevesinde bu soruya hangi cevabı vereceksiniz de, bir önceki gerekçenizi savunabilecekseniz?
Trabzonspor'da ki, yönetim kurulu.. Ya da divan kurulu… Olmadı, sadece konuşmaktan başka işe yaramayan sicil kurulu veya diğerleri…
Şunu biliniz?
Yanlışın yanlış ile temizlendiğini kimse görmemiştir.
Tüzük kongresi yapıp, oy kullanacakların haklarındaki gaspı ortadan kaldırmadan, yapacağınız bir seçimi bu kez yasalar iptal edecektir.
Çünkü, bunun için, üyelik aidatını yatırmayı yasal hakkı elinden alınıp, yasal süreyi kullanması engellendiği için yapamayan Murat Taşkın, mahkemeye başvuracaktır.
Şayet, hukuğa hukuksuzluk da bulaştırılmaz ise, mahkeme lehimize karar verecektir..
İşte, o zaman Trabzonspor'un tarihine bir ilki daha yazdıracaksınız:
Trabzonspor'u Kayyum'a teslim edeceksiniz..
Ne diyelim?
Size de bu yakışır!...

Yazarın Diğer Yazıları