Trabzon'dan çok Sivas'a...

2006-2007 sezonunun ilk maçı olmasına, yani üzerinden neredeyse 6 ay geçmesine rağmen, halâ gündemden düşmeyen bir maçın rövanşı yarın oynanacak..
Saha içinde yaşananlar, kadar saha dışında yaşattıkları da bir o kadar önemli olan Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan böyle bir maçtan sonra Bordo- Mavili ekip bir daha belini doğrultamadı dense yeridir.

Bülent Demirlek’in, Sivassporlu oyuncuların topa olması gereken agresif müdahalelerinin Trabzonsporlu oyunculara yönelmesini iyi tahlil edememesi ile başlayan, ardından da maçın tamamlanmasına 1 dakika kala tribünde durması gereken birinin sahaya dalması eklenince kopan ipler bir daha yapıştırılamadı..

Sonra, öyle şeyler yaşandı, öylesi sözler söylenip, senaryolar üretildi ki, işin içinden çıkmak imkansız hale geldi.

Futbol federasyonu bile adeta Adliyelerdeki mahkemeler gibi 3 ayda karar verebildi.
Bu maç öncesinde Haluk Ulusoy’un en büyük destekçisi olan Trabzonspor yönetimi ve delegeleri, gelecek haftada yapılacak TFF seçimlerinde en büyük muhalifler haline geldiler. Haluk Ulusoy’u yerden yere vurdular.

Sadece bu mu? Trabzonspor yönetiminin bile birbirine girmesine sebep olan, daha birçok artçı sarsıntısı bulunan böyle bir maçın rövanşı yarın oynanacak.

Topa oldukları kadar değilse bile ona yakın bir oranda rakiplerine de sert oynayan Sivassporlu futbolcular, yarınki maçta konuk ekipten çok daha fazla dikkatli davranmak zorunda olmalıdırlar diye düşünüyorum.

İkinci yarıya lider başlamaları ve başladıkları yerde kalmak için mücadele edecek olmaları, “Her ne pahasına olursa olsun” düşüncesine kendilerini taşımamalıdır.
Zaten yaralı Trabzonspor takımı, Sivas-  spor’un tam aksine, ne topa, ne de rakibe agresif bir oyunu becerememektedir. Tabir yerinde ise, “suya sabuna, topa-oyuncuya dokunmadan” futbol değil, top oynamaya çalışmaktadırlar.

İşte bu  nedenle Sivassporlulara, seyircisinden, sporcusuna ve de özellikle yöneticilerine (ki ilk maçta az yanlışları olmamıştı) kadar camianın, çok ama çok dikkatli, sportmen olmaları gerekmektedir.
 “Bu maçı alacağız başka yolu yok” diyerek, futbolda 3 ihtimalli bir sonuç olduğu fikrini asla ve asla düşüncelerinden indirmesinler, hesap dışı bırakmasınlar.
Trabzonspor için bu maç nasıl olur? Şimdiye kadarki gibi oynarsalar, Sivasspor için antrenman maçı olur o kadar...

Yazarın Diğer Yazıları