Sivasspor, bu kez yendi!...

"Dakika 1,gol 1" olsa iş biraz daha kolaylaşacak Trabzonspor için.
Ama bunu kim yapacak? Umut mu?
Buzda dans pistinde, maçın hemen başında Sıvasspor kalecisi ile karşı karşıya kalan…
Boy ölçüsünün üzerindeki hiçbir hava topunu alamayı bir kenara bırakın Sıvasspor defansının ortasındaki Murat ve Saidi'yi rahatsız dahi edemeyen…
Kendisine gelen topu 4-5 metre önüne düşecek şekilde kontrol edebilen…
Ve de Trabzonspor'un kendisini gol atması için en uca yerleştirdiği Umut mu?
Asla…
Trabzonspor gol umudu olarak birinci sıraya koyduğu bu oyuncudan, umudunu kesmedikten sonra, gol yollarında başarılı olması mümkün değildir.
Hadi diyelim ki, bu oyuncu baskı yapacak da, aralara Gökdeniz sızacak. Zaten başkası da yok ki!..
Sıvasspor karşısında bu oyuncu da, sanki kış merkezlerinde tatildeymiş gibi davranınca, genç Barış Memiş henüz iki kişilik oynayacak tecrübeye sahip olmadığı için, gücünü ayarlayamadı.
Bunlar arasında; "Ne yapsın bir Yattara!"…
Afrika sıcağındaymışcasına  rahat olan ve Sıvasspor ceza sahasına topları taşıyan Yattara'nın çabaları da topu kaleye gönderecek oyuncu olmayınca boşa gitti..
Her iki takım oyuncularının üzerinde, ilk yarıda oynanan olaylı maçın baskısı var mıydı? Yok muydu? En azından tahmin edilen düzeyde olmadı.. Ancak, Süper Ligde lider olan bir takımın kaptanı olan Mehmet Yıldız'ın hakeme el kol sallamayı bir kenara bırakın, rakibine karşı olan davranışlarında biri örnek olacak kadar dikkatli davranması gerekir..
Ama kaptanda bu davranış biçimi ne yazık ki eksik…
Ancak, sahada 1-0 kaybedip, masa başında hükmen kazandıkları ilk  maçtaki davranışlarına göre yine de biraz ders almış gözükmesi milli takımında yararlanabileceği bu oyuncu  açısından iyi bir gelişme..
Sıvasspor'un kazandığı penaltı pozisyonunda Çağdaş'ın ayağı yerde iken Musa rakibinden sıyrılmıştı. Çağdaş'ın, rakibinin ardından yükselttiği ayağı ise tamamen boşa gitti. Hakem Selçuk Dereli, tamamen ağır bir kararla Musa'ya sarı kart göstermesi gerekirken, Çağdaş'ı kırmızı kartla oyun dışı yapıp, Sıvasspor'un ikinci golünü kazanmasını sağladı.
Yine de, her haliyle Sıvasspor, rakibine oranla takım oyunu anlamında top kontrolünün zor olduğu zeminde daha derli-topluydu.
Zaten, kimse de normal şartlar altında Trabzonspor'un bu maçtan galip çıkabileceğini hesap etmiyordu.
Ama yine de olabilirdi. Ancak, Umut ve Gökdeniz başta olmak üzere Trabzonsporlu oyuncular bu tür beklentisi az olanların da umutlarını boşa çıkarttılar.
Bundan sonrası, Sıvasspor için zirveye, Trabzonspor için alt sıralara gidişte zorlu bir süreç olacak…

Yazarın Diğer Yazıları