AKP grubundaki operasyonu kim sorgulayacak?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in yazılı açıklamasına göre İstanbul’daki operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında emekli tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, avukat Fuat Turgut, Türk-Ortadoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve gazeteci Güler Kömürcü de bulunuyor. 
Başsavcı, konu ile ilgili yayın yasağı bulunduğunu hatırlattığı halde, gözaltına alınan kişiler, televizyonlarda Hırant Dink cinayeti, Danıştay Baskını ve Malatya cinayetleriyle ilişkilendirildi!
Fakat Başsavcı soruşturmanın Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilgili olarak yürütüldüğünü açıkladı!
Biz bu yazıyı iki üç defa değiştirmek durumunda kaldık. Çünkü yayın yasağı, gazetenin ilk baskısından sonra açıklandı. Dolayısıyla soruşturmanın içeriği ile ilgili yorumlarımızı çıkarmak durumundaydık. Fakat bazı televizyonlar bu saatten sonra, “isimleri yayınlayamıyoruz” diye duyurularda bulundu. Oysa isimleri açıklayan, soruşturmayı sürdüren savcıdır. Ve açıklamanın adı, “basın açıklaması”dır.
Buna rağmen televizyonlar,  savcının açıklamasını bile yayınlanmaya çekindi!
Bu durum, nasıl bir korkunun eseridir tahmin edersiniz!
Basın, artık gölgesinden bile korkar duruma getirilmiştir ve bu durum vahimdir!

* * *

Televizyonlarda haber  “60 gözaltı” diye patlatıldığı dakikalarda AKP grubunda genel başkan Tayyip Erdoğan, az sonra TBMM Genel Kurulu’na sunulacak olan Vakıflar Yasası için milletvekillerinden destek istiyordu!
Her ne kadar konu bizim dışımızda medyada gündeme getirilmiş olmasa da milletvekillerinin tamamı konu hakkında bilgilendirilmişti.
Mesela, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Vakıflar Yasası ile ilgili olarak, milletvekillerine  “yasayı onaylamayın” diye mektup göndermişti.
Ekici mektubunda, “Ülkemizin geleceği açısından anayasa değişikliği hatta ondan daha önemli olan bu yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hemen onaylanacağı açıktır. Zira bu düzenlemenin geçmişteki en büyük destekçisi ve mimarı bizatihi kendileridir. O halde, meselenin yüce yargıya intikaline gerek kalmadan, ülkemizin bir büyük felaketten kurtulmasının yegane çaresi sizlerin elinde demektir. Vakıflar Yasası Ayasofya’nın geleceğiyle yakından ilgilidir. Rum-Yunan lobisi, Ayasofya’nın kilise yapılması için bir milyon imza toplama kararı aldı. Bu yasa  Sevr’den de ötedir” demişti.

* * *

Türban tartışmasının gündem saptırması olduğu kısa zamanda anlaşıldı. Televizyonlar gözaltı haberlerini abartırken Vakıflar Yasası’nı gündemine alan bile olmadı!
Görüşü sorulan milletvekilleri, ekonominin dibe vurmaya başladığı bir zamanda gündemin siyasi söylem ve eylemlerle hızlı bir şekilde değiştirilmek istendiğini belirtti.

* * *

Hrant Dink cinayeti ve Malatya’daki cinayetlerle ilgili soruşturmada, tetikçilerin arkasında bulunan resmi görevlilerin soruşturulmasına izin verilmezken, kamuoyunun yakından tanıdığı kişilerin bu olaylarla anılarak basın tarafından kamuoyuna sunulması suçtur. Ve tazminat davalarına konu olacaktır. Fakat bu arada Vakıflar Yasası da Meclis’ten geçmiş olacaktır! Ondan sonra da Türkiye’ye geçmiş olsun!
Vakıflar Yasa tasarısı, Türkiye’ye yönelik bir cinayettir! Çünkü başta CIA olmak üzere bütün istihbarat servislerinin Türkiye’de vakıf adı altında örgütlenmesini serbest bırakıyor! İnanıyorum ki bu siyasi cinayet de bir gün yargı tarafından sorgulanacaktır!

Yazarın Diğer Yazıları