Büyükanıt'ın "Ergenekon denilen operasyon" ifadesi ve ABD'nin talebi!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Makedonya Genelkurmay Başkanı ile görüşmesi sırasında Genelkurmay karargâhında basın mensuplarına açıklama yaparken,  “Ergenekon denilen operasyon” ifadesini kullandı.

Büyükanıt, bu ifadeyle Ergenekon kavramının operasyon adı olarak seçilmesinden rahatsızlığını belirtmiş oluyor. Fakat tabii ki “Her toplumda yasa dışı yollara giden insanlar çıkabilir. Bunların yaptıkları yargı önünde görüşülür ve yargı kararını verir. O da uygulanır.”
Büyükanıt, “Benim burada söylemek istediğim; bu konuyla ilgili başka bir şey var” diyerek, operasyonu Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratma kampanyasına dönüştürenlere cevap verdi:
“Her fırsatta, bu tür ortaya çıkan bir şeyleri Silahlı Kuvvetlerle ilişkilendirme çabaları geçmişte de olmuştur, şimdi de oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bir suç örgütü değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hata yapan, gereğini, yargı önünde cezasını çeker. Onun için beyhude gayretlerle bu tür şeyleri Silahlı Kuvvetlerle ilişkilendirmek beyhude bir çabadır. Bir suç varsa bunun karşılığında bir ceza da vardır. Bu cezayı verecek olan da yargıdır. Kişiler değildir.”

***

Ergenekon, Türklerin iki genç kalıncaya kadar yok edilmesi, ama 400 yıl içinde evlenip çoğalarak eski gücüne kavuşmasını anlatan bir destan. Atatürk döneminden bizim çocukluğumuza kadar da birinci sınıfta okumayı yazmayı öğrenen ilkokul öğrencileri için ’İkinci Sınıf Türkçe Okuma Kitabı’nın ilk sayfalarına yerleştirilen bir destan!
O kitapta başka neler vardı? Oğuz Kağan destanı vardı, Ziya Gökalp’in “Kızılelma” şiiri vardı!
Kızılelma, Türklerin ülküsü demektir! Fakat Radikal gazetesi tarafından siyasallaştırıldı ve günümüzdeki milliyetçi ulusalcı yakınlaşmasına yakıştırıldı. Radikal, bu yakınlaşmayı terörize etmeye çalışan bir grup için bu kavramı kullandı!
Ergenekon, ilkokuldaki bir Türk çocuğunun tarih bilincinin oluşmasında ilk adımdı! Demek ki Ergenekon ve kızılelma kavramlarıının kirletilmesi, Türk kimliğine yönelik psikolojik bir saldırıdır. Türklüğe saldırıdır!

***

Gerçi Ergenekon kavramı öteden beri, derin devlet olarak gösteriliyordu. Hatta, Türkiye’deki NATO güdümlü komünizmle mücadele operasyonunun genel adı olarak da kullanıldı. Fehmi Koru, bu duruma işaret ettikten sonra, şimdiki Ergenekon’un tasfiyesinin 5 Kasım’da Tayyip Erdoğan-George W. Bush görüşmesinde kararlaştırıldığını söyledi!
Demek ki Ergenekon veya başka bir ad ile olsa bile veya örgüt söz konusu olmasa dahi, söz konusu faaliyetlerden en çok rahatsız olan güç ABD derin devletidir!
ABD Başkanı’nın düğmesine bastığı bir operasyonda polisin Ergenekon adını kullanması manidardır!
Denilebilir ki, “Bu adı kullanan polis değil, sanıklardır!”
Hayır, öyle değil! Sanıklardan emekli tuğgeneral Veli Küçük, Ergenekon kavramını bir konuşmasının sonunda Türklerin en kötü şartlardan nasıl çıktığını izah etmek için kullandı diye, her türlü suçla bağlantılı gösterilen ve “çete” iddiası ile mahkemeye sevk edilen bir gruba Ergenekon adı verilmesi, Türk Milleti’ne operasyon yapıldığı fikrini doğurur. Bunun tahribatı da çok ağır olur, sonuçları da!
Bu bakımdan, Büyükanıt’ın “Ergenekon denilen” ifadesine dikkat edilmesinde fayda var!
Çünkü hepimiz Ergenekon’dan geldik! Soruşturmayı yapan polisler de Ergenekon’dan geldi!
Operasyonun düğmesine ABD basmış ve hedefteki asıl güç TSK ise konuyu herkesin bir defa daha değerlendirmesinde fayda var!
Çünkü, TSK’ya operasyon, Türklerin Anadolu’dan atılması sonucunu doğurur ki, yeniden Ergenekon şartlarına dönmüş oluruz!
Yoksa operasyona bunun için mi Ergenekon denildi?

Yazarın Diğer Yazıları