İşte çağdaş ve laik Türkiye!

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri olan Yahoo’ya  Bill Gates’in yazılım şirketi Microsoft’un 45 milyar dolar teklif ettiği bir dünyada Türkiye’de konuşulan ve tartışılan konulara bakınca insan utanç ve sinirden kıpkırmızı kesiliyor.
Atatürk’ün ölümünden sonra gelen siyasetçiler nasıl bir ülke yönetmişler ki, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci bakınız ne diyor:
“- Türkiye, özelleştirme uygulamasına başladığı 1985’ten bugüne kadar toplam 10.4 milyar dolarlık bir özelleştirme yapmıştır.”
İnsan bu 10.4 milyar doları telaffuz ederken utanıyor. Utanıyor çünkü biz  bu 23 sene içerisinde Et Balık’ından Telekom’una kadar nemiz var nemiz yoksa elden çıkarttık ve çoğunu daha dün bu toprakları işgal eden veya ettiren Yunan’a, Yahudi’ye, Batılıya verdik ve elimize geçe geçe sadece 10.4 milyar dolar geçti. Oysa ne var ne yok satılarak elde edilen bu ’gelir’yalnızca Telekom’un bir-iki yıllık geliri. İşte bunu bu millete  “iyi bir şey”  diye anlata anlata bitiremediler. Bunun neresi iyi ve bu nasıl bir milli strateji ki, yıllardır ürettiğin bütün müesseseler ve sattığın yer altı servetleri ile topraklarının bir kısmı, elin adamının Bill Gates tarafından 45 milyar dolara satın alınmak istenen Yahoo’sunun 4’te biri kadar bile etmiyor!
Oysa biz Atatürk döneminde uçak bile yapıp satmıştık.
O yokluk içinde bu millet Osmanlı’dan kalan borçlarını bile ödeyerek uçurmuştu uçağını. Sizin sattığınız Sümerbank’ını kurmuştu, şeker fabrikalarını kurmuştu. Daha da önemlisi kendi ile gurur duyuyor, geleceğe umutla bakıyordu. Gazi rahmetli oldu, Türkiye’ye bir haller oldu. Ankara’ya ABD çöreklendi, Mason dernekleri yeniden açıldı, Türkiye’nin millî bir ekonomi, millî bir sanayi, milli bir ordu politikası kalmadı, kalmadığı gibi ’millî’ olan ne varsa hedefe kondu, felç edildi. Türkiye, güdümlü hale getirildi. Her şeyin başına içi gayrimillî unsurlar tarafından doldurulan bir  “Çağdaşlık”  getirildi, Rahmetli Atilla İlhan’ın da altını çizdiği gibi, Atatürk hasta yatağında iken ülke gündemine sokuşturulan  “Laiklik”  neredeyse  “din” gibi kutsallaştırıldı, devletle milletin arası açıldı, Kur’an öğrenen ve öğretenler tokatlandı,  “Şeriat” adı altında milletin değerleri ve Allah(c.c.)’ın dinine hakaretler yağdırıldı.
Ve Atatürk varken ve o yokluk içinde kendisi ile gurur duyan bu millete daha ilkokulda,  “Ali yat uyu, yat yat uyu!”  dedirttiler, millet uyudu ve sonunda dün denize döktüğü müstevliler karşısında aşağılık duygusuna kapıldı, psikolojik harp öyle bir zafer kazandı ki, Türk evladına,  “Benden hiçbir şey olmaz!” dedirtti.
Devletin istihbarat birimleri devlet kademelerine sızan Amerikalılara, İngilizlere, İsrail ajanlarına değil Kur’an kurslarına, İmam-Hatip öğrencilerine mesai yaptı.
Ve millet sağ-sol diye ikiye bölündü, Alevi-Sünni diye ikiye bölündü, birbirini kırdı, kan gövdeyi götürdü.
Bütün bunlar ABD aklıyla oldu, NATO aklıyla oldu.
Türkiye’yi yönetenler, “Ne oluyor bize?” demek yerine  “ille de laiklik” diye tutturdular, öyle bir hal aldı ki, ülkenin toprakları, alın teri ile üretilen 80 yıllık müesseseleri dünkü müstevlilere satılırken, milli mücadele ile kazanılmış egemenlik hakları Meclis kararları ile siyasi çapsızlar tarafından Yunan’a, İngiliz’e, İtalyan’a yani dünkü müstevlilerin çatısı olan AB’ye devredilirken kılını kıpırdatmayanlar  “laiklik”  için, hatta laiklik için bile değil, başörtülüler üniversiteye girmesin diye Anıtkabir’i doldurdular ve biz böyle bir anda Özelleştirme İdaresi Başkanı’ndan Türkiye’nin 1985’ten beri nesi var nesi yoksa sattığını, karşılığında da kasasına 10.4 milyar dolar girdiğini amma bir yazılım şirketi olan Yahoo’ya Bill Gates’in 45 milyar dolar teklif ettiğini, Yahoo’nun ise hemen  “evet” demediğini, düşündüğünü, gazetelerden okuduk, televizyonlardan dinledik.
Ve Atatürk sonrası ülkeyi yönetenlerden bir kez daha utandık!

Yazarın Diğer Yazıları