45 günlük uyarı: "Muhalefetin üzerine yıkılacak eylemler"

Hatırlarsanız 20 Aralık 2007 tarihindeki yazımın başlığı  “Muhalefetin üzerine yıkılacak eylemler ve Gladio!”  şeklindeydi!
Bugün Türkiye’de siyasi parti düzeyinde muhalefet yetersizdir. Dostlar muhalefette görsün tarzındadır.
Türkiye’deki asıl toplumsal muhalefet kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alınamazsa, üzerine eylemler yıkılması formülü uygulanıyor!

* * *

Daha 45 gün önce İtalya’nın Eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga “Amerika ve Avrupa’nın bütün demokratik unsurları gayet iyi biliyor ki 11 Eylül saldırıları CIA ve MOSSAD tarafından, Arap dünyasını suçlamak ve Batılı güçleri Irak ve Afganistan’a müdahaleye tahrik etmek için planlanıp gerçekleştirildi”  demişti.
Cossiga, 60, 70 ve 80’lerde Avrupa’daki bombalama olaylarından sorumlu tutulan ve temel uzmanlık alanı, ülkelerdeki yerel politik muhalefetin üzerine yıkılacak eylemler gerçekleştirmek olan NATO himayesindeki Gladio örgütünün varlığını ifşa ederek yapılanma içindeki rolünü de itiraf etmişti.

* * *

Biz bu tespitlerden de faydalanarak  “Türkiye’nin yakın tarihi de bu tür olaylarla doludur. Hatırlarsanız, Cumhuriyet gazetesine saldırı, Danıştay baskını, Rahip Santoro’nun, Hrant Dink’in ve Malatya’da misyonerlerin öldürülmeleri, hükümet ve yardakçı basın tarafından ulusalcıların veya milliyetçilerin üzerine yıkılmak istenmişti. Ancak, bugün herkes görüyor ki işin içinde derin bağlantılar var! Corriere della Sera gazetesi, uluslararası kuruluşların Türkiye’de azınlıkların korunmasını gündeme getirmesi gerektiğini bu olaylara dayanarak yazıyor! Bize göre de zaten hedef bu! Yani cinayetleri işletenlerin hedefi, azınlıkların korunması konusunda Türkiye’ye uluslararası müdahaleyi sağlamak! Fakat tetiği çekenler, millete hizmet ettiklerini zannediyor! Çünkü bu tür gençler arasından seçiliyorlar!”  demiştik.

* * *

Başlangıçta, Sovyetler’in yayılmasını durdurmak amacıyla kurulan NATO, kapitalist dünyanın içinde gelişen komünist hareketlere karşı,  “özel harp teknikleri”  yoluyla mücadeleyi başlattı ve bütün NATO ülkelerinde Gladio’yu oluşturdu.
Türkiye, NATO’ya girdiği 1952 yılından beri, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş gibi koşturuyor. Bu koşturmaca sırasında iki askeri darbe ve iki askeri muhtıra gerçekleşti. Darbeler ve muhtıra sonrasında, ülkenin potansiyel gücünde, yetişmiş insan unsurunda ve değerler sisteminde zaaflar meydana geldi. Türkiye milli devlet olmaktan çıkarıldı!
Darbelere zemin hazırlayan soldaki ve sağdaki militanlar, çoğunlukla bu iş için kullanıldıklarını bilmiyordu.
Sovyet tehdidi ile daha doğrusu komünizm ideolojisi ile mücadele amacıyla, ABD tarafından NATO bünyesinde kurulan Gladio, bilhassa Fransa ve Türkiye’yi istikrarsızlaştırmanın aracı haline getirildi.
Fransa’da 1968 olaylarını yönlendiren solcu gençlik liderlerinin, Gladio’nun adamları olduğu anlaşıldı. Fransa istihbaratı önlem aldı ve olayları sona erdirdi.
Türkiye’de ise sır perdesi ortadan kalkmadığı için olaylar sürdü gitti.

* * *


Şimdi tasfiye ediliyor gibi gösterilen bazı emekli asker unsurlarının Gladio içinde bir konumu var mıydı, yok muydu onu bilmiyorum.
Fakat, artık kitleler medya ile yönlendirilebiliyor!
Zaten iktidara gelmek istemeyen bir partiyi bile bilgisayar oyunları ile yeniden iktidar yapıyorlar!
Görünüyor ki Gladio artık bu işlerle
uğraşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları