Vakıflar çarşafı,Türkiye'nin kefeni olabilir!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın  “Yeni Anayasa yapmak için idam sehpasını göze almak lazım” sözlerine Başbakan Tayyip Erdoğan, “İdam sephasının yolunu gösteriyor. Sen nasıl bir demokratsın ya? Biz bu yola çıkarken daha önce bazı siyasetçilerinde söylediği gibi beyaz çarşaflarla çıktık. Bedelini ödemeye hazırız” diye cevap verdi.
Baykal da bunun üzerine şu sözleri söyledi:
 “Bu iktidarın arkasında fikri bir plan vardır. Ne yapmak istediklerine daha önceden karar vermişlerdir. Başbakan’ın bilinenleri vardır, bilinmeyenleri vardır. Aynı şekilde Başbakan’ın yanında ideolog konumunda olanların ortaya attığı düşünceler vardır. Başbakan’ın 11  Şubat 1994’te ’çarşaf moda olacak’ dediğini biliyoruz. Başörtüsü Anadolu’nundur. Yüzyıllardır vardır. Ama türban başka bir şey. 1400 yıllık İslam tarihinin hangi noktasında var? Peygamberimizin zamanında türban kullanan var mı? 1000 yıldır türban var mı? Türban ne? Türban yabancı bir kavramdır. Türban sanki İslamiyetin şartı. Kelime-i Şahadet yerine koydular. İnsanlara türban giydirebilirsiniz ama devlete türban giydiremezsiniz..
Başbakan’ın psikolojisi bozuldu. ’Beyaz çarşafları giydik’ diyor.  Biz sizi çarşaf içinde değil. Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir başbakan olarak görmek istiyoruz.”

* * *  

Erdoğan, çarşaf kelimesini kefen yerine kullanıyor. Herhalde  aklı fikri çarşafa dolandı! Osmanlı akıncıları, kefenlerini  “sarık”  yaparak başlarında taşırdı ama sayın Başbakan Osmanlı akıncısı gibi davranmıyor; Rockefeller Vakfı’nın veya Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nün istediği Vakıflar Yasası’nı çıkarmaya çabalıyor! Dolayısıyla onun başında manevi bir sarık değil, yabancılara verdiği sözlerden meydana gelen bir ağrı var!
Erdoğan, AKP’nin basına kapalı bir önceki grup toplantısında milletvekillerine bu yasanın çıkarılması için talimat verdi! Son konuşmasında da Türkiye’nin bu yasa ile önemli kazançlar elde edeceğini ileri sürdü!
Peki eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tasarıyı hangi gerekçeyle reddetmişti?
Mesela,  “Yasa ile Osmanlı zamanında kurulmuş Cemaat Vakıflarına, ekonomik ve siyasal güç elde edecekleri biçimde yeni haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır. Bu durum, Lozan Antlaşması’na, Anayasamıza, Medeni Kanunumuza ve ulusal çıkarlarımıza aykırıdır”  gerekçesiyle!
Peki bu yasayı kim istiyor?
Vakıflar Yasası’nı, Türkiye’de Tarih Vakfı’na para vererek Osmanlı dönemi azınlık tapuları araştırması yaptıran Rockefeller Vakfı, üçüncü bin yılda Asya’yı Hıristiyanlaştırmak için önce Türkiye’yi kazanmak gerektiğini gören Dünya Kiliseler Birliği ve Euro üzerinde bile Türkiye’yi bölünmüş gösteren  Avrupa Birliği istiyor.
Yasayı hazırlayan da zaten Türkiye’deki azınlık kiliseleridir.

* * *  


Vakıflar Yasası ile Türkiye, başta CIA olmak üzere bütün istihbarat servislerinin kurduğu her türlü vakfın serbestçe cirit atabileceği bir savaş alanı olacak ve buna karşı çıkanlar suçlu kabul edilecektir!
Erdoğan, çarşafı Türkiye’nin üstüne atıyor.
Dikkat çekmek istediğim son nokta da Sayın Baykal’ın bu konunun üzerinde durmamasıdır! Gerçi bazı CHP milletvekilleri hassasiyet belirtiyor ama yetersiz kalıyor!
Vakıflar Yasası çarşafı, bırakın Erdoğan’ı, Baykal’ı; Türkiye’nin kefeni olabilir!

Yazarın Diğer Yazıları