Şehitlerin Ailelerinin Parası!...

Trabzonspor'a ne kadar olumsuz ilkler varsa onları yaşatarak, spor tarihinin sayfalarında yerini alan Nuri Albayrak yönetimi'nin  ibra edilmemekten daha beteri Şehit Aileleri için toplanan paraların zamanında ödenmemesi olmuştur.
Ziya Doğan'ın Trabzonspor'a oynattğı futbol ile tribünlerden uzaklaştırılan seyirciler, seyircisiz maç oynamama cezasının kalkmasından sonra, yönetimin de verdiği söze güvenerek şehit ailelerine yardım için maçlara koştular.
3 maçtan yaklaşık 100 milyar lira toplandı.
Tam tamına 1.5 ay önce..
Sonra, "Yardım dediğin, gizli saklı olur" a inandığımız için, Trabzonspor yönetiminin bu parayı hak sahiplerine teslim ettiğini düşünüyorduk ki, kongreden 3 gün önce, yöneticilerden biri elinde çek ile kameraların karşısına geçti ve Trabzon Valisi Nuri Okutan'a 1.5 ay gecikmeli, bir ay da uzatmalı olarak Mart vadeli çeki teslim etti.
Sayın Vali'de, "Peşin topladığınız paraları, niye vadeli çek ile veriyorsunuz?" diye sormaya gerek duymadan basın mensuplarına poz vererek aldı.
Böyle şey olur mu?
Olur… Trabzonspor'u idare ettiklerini zannederek, bu hale düşürenler söz konusu ile olur!.. Oldu da..
Bu durum, inanın ibra edilmemekten daha çok Trabzonluları incitmiş, üzmüştür.
Ama, Pazartesi sabahı görevi devrelan Sadri Şener ve ekibi, hemencecik, ellerini ceplerine atarak kendi aralarında 100 milyarı toplayıp, bu kara lekeyi silecek adımı attılar ve parayı hemen teslim edeceklerini açıkladılar.
İşte, aradaki fark bu…
Birisi, kulüpten parasını almak için kongreyi erteliyor, şehit ailelerinin parasını peşin alıp, yasalara aykırı olmasına rağmen vadeli çek veriyor..
Diğerleri, yani bugünküler ise, "Şehitlerin sayesinde bu vatanda yaşıyoruz. Trabzonspor'u yönetiyoruz" diyerek ellerini ceplerine atıyor ve hatta, "Şimdilik bu. Arkası gelecek" diyerek 100 milyarı ödüyorlar.
Trabzonluya, Trabzonspor'a yakışanı yapıyorlar.
Yeri gelmişken, bir daveti yapmayı görev sayıyorum.
Trabzonspor'da trilyonun üzerinde para alarak oynayan futbolcuların sayısı o kadar çok ki..
Ama bu sezon yaptıkları işler, hiç de o trilyonları hak edecek düzeyde değildi.
Onların yapacağı bir şey var. Her birini 5-10 milyar lira vererek, aralarında toplayacaklar ve şehit ailelerine yardım diye verecekler.
Böylelikle, aldıkları para için vicdanları biraz rahatlayacaktır..

Yazarın Diğer Yazıları