PKK'nın akıbeti ASALA gibi mi olacak?

 

Irak’ın kuzeyinden, “Tereyağından kıl çeker gibi”  dönüşümüz üzerine bir yorum yapmayacağız.
Çünkü her şey hepimizin gözleri önünde oldu. Bu satırların yazarı bu bahiste sizlerden fazla bir şey bilmiyor. İsteyen içeride ve dışarıda yazılıp çizilenler ile gördükleri ve duyduklarına inanır, isteyen resmî açıklamalara itibar eder, notunu verir; kanaatini o doğrultuda oluşturur. Amma olup bitenlerin Mehmetçiğin o elleri ve gözleri öpülesi fedakârlığı ve başarısı ile doğru orantılı gelişmediği ve  “şık” olmadığı,  “gurur vermediği” kesin.
Biz bugün de bu görüşte hatta bugün biraz daha fazla bu görüşteyiz.
Evet, Türkiye  “cephede kazanıp masada kaybetmeye devam ediyor” demeyi sürdürüyoruz ve PKK’nın akıbetinin ASALA’nın akıbeti gibi bir yola girdiğini görür gibi oluyoruz. Belki şimdi,  “İyi ya, ASALA bitti, demek ki PKK da bitecek!”  diyorsunuzdur. Biz de size,  “ASALA bitti, peki ASALA’nın bitmesi ile Ermeni iddiaları güç mü kaybetti yoksa tahminlerin ötesinde yeni mevziler mi kazandı?”  sorusu ile cevap veriyoruz.
Geriye yaslanın bir düşünün bakalım.
ASALA Türk diplomatlarını bir bir şehit ederken bütün dünya tarafından bir  “terör örgütü olarak”  tanınmıyor muydu?
Tanınıyordu!
Peki ASALA yerini PKK’ya bırakarak  “terör sahnesinden”  çekildikten sonra ne oldu?
 Ne olacak ASALA’yı kurup, Türk milletinin üzerine salanlar Ermeni iddialarına ASALA gibi ellerinden kan damlayan bir terör örgütü ile yeterince sahip çıkamayacaklarını, örgütün döktüğü kanlarla soykırım yalanını dünya gündemine getirme görevini başarı ile tamamladığını, öyleyse sahneden çekilmesi gerektiğini, bıraktığı boşluğun ABD ve Avrupa’daki siyaset ve bürokrasi tarafından doldurulması zamanının geldiği kanaatine vardılar ve öyle de yaptılar..
Bugün artık ASALA’nın görevini Avrupa ülkelerinin parlamentoları ve Avrupa Parlamentosu almış ve ardı ardına,  “Türkler Ermenilere soykırım uygulamıştır, bunun aksini söylemek ülkemizde suçtur, soykırımı tanımadan Türkiye AB üyesi olamaz” kararları almaya başlamışlardır. ASALA Türk diplomatları katlederken Türkiye  “mağdur” du, ASALA’nın yerini ASALA kurucuları Batı siyasetçileri ve lobiler üstleneni beri mağdur olarak takdim edilen ve kabul gören asılsız iddiaların sahibi  “Ermeniler”  mi, değil mi!
Biz diyoruz ki zâten ASALA’dan doğan boşluğu doldurmak için kurulan PKK için de, bugün itibariyle bir,  “ASALA türü sahneden çekme- çekilme” süreci başlamış, başlatılmıştır. PKK bir şekilde devreden çıkacak, PKK’nın yerini bugüne kadar PKK’yı koruyup kollayan ülkelerin parlamentoları ve Avrupa Parlamentosu alacak. 
Zâten almıştı iş iyice çığırından çıkacak..
“Asker görevini yaptı, sıra siyasette!”  denmesinin sırrı bu.
Dostlar, “PKK’nın sonu ne olacak, Türkiye nereye gidiyor?”  sorularının cevabını Mehmetçiğin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği başarı ve fedâkârlığa bakarak değil, AB ve ABD’nin Türkiye’den taleplerine ve TBMM’den çıkan ve çıkacak kanunların ruhunu okuyarak verebilirsiniz.
Görünen o ki, PKK aslına rücû edecek yani ASALA’laşacak. Yerini her ikisinin sahibi Batı alacak..
Ve bütün bu işler  “tereyağından kıl çeker gibi”  olacak..

Yazarın Diğer Yazıları