Gökdeniz satılmalı...

Tabi ki, zordur… Trabzonspor'un zorlayacaktır..
Ama,  sadece bugünkü Trabzonspor kadrosuna bakıp da, "Bunların içinde doğru dürüst tek futbolcu. O da satılırsa, halimiz nice olur?" diyerek  değerlendirme yapılırsa, yani sadece bir pencereden bakılırsa yanlış olur.
Hem de büyük yanlış…
Hem de büyük kayıp…
Hem Gökdeniz, hem de Trabzonspor için…
Birileri çıkıp, "Fatih Tekke'yi verdikten sonra düştüğümüz içler acısı durum ortada" diyerek, Gökdeniz konusunda doğrunun yapılmasına engel teşkil etmeye çalışacaklardır.
Ancak, Trabzonspor'da Fatih Tekke'nin satılması değil, satıldığı zaman, yerini gelecekte doldurabilecek 1-2 yeteneğin kadroya katılmaması yanlış idi..
Şimdi, bugünkü yönetimde, geçmişte yaşananlardan hiç ders almayacak ve aynısını yapacak diye düşünmek doğru değildir.
Bu nedenle Gökdeniz'in satışı konusuna birkaç pencereden bakarak karar vermek gerekir.
Gökdeniz açısından bakacak olursak, insan fıtratı zaman zaman değişiklik ister.. Hep aynı yerde bulunmak sıkar ve verimsizlik yaratır. Gökdeniz'de bu zaman zaman yaşandı. Adam futbol hayatını gözünü açtığı yerde kapatacak değil ya… Gezecek, görecek… Farklı takımlar, futbolcular tanıyacak.. Bunu istemesi kadar tabii ne olabilir ki… Kim istemez ki?
İkincisi, Trabzonspor'un Nuri Albayrak yönetimi tarafından boşaltılan kasası açısından bakalım.. 8.5 Avro iyi para… Hem de çok iyi para…
Hem kasa rahatlayacak,hem de gelecek için genç ve yetenekli transferlerin yapılması için kaynakları kullanma kolaylaşacak..
Üçüncüsü, Trabzonspor'un bugünkü durumudur. Bugünkü puan tablosu içinde, küme düşmeyeceği, daha yukarıya da çıkamayacağı kesin bir Trabzonspor var… Gökdeniz olsa da, olmasa da…
Tüm bunlar Gökdeniz'in transfer yapması için doğru ve geçerli nedenler..
Tek gerekçe, taraftar baskısı deniliyor.
Hangi taraftardan söz ediyorsunuz ki?
Kulüpten sahaya girmek için bilet alıp, onları daha düşük fiyata satarak geçinenleri mi? Yoksa, taraftar dernekleri adı altında kendilerine rant sağlayanları mı?
Bunlara değil, hiç kimseye bağlı olmadan tribünlere gidenlere sorulduğunda söyleyecekleri, bizimde sunduğumuz gerekçelerin benzerleri ile satılması yönünde olacaktır.
Trabzonspor yönetiminin bu doğruyu yapacağından da kuşkumuz yoktur.

Yazarın Diğer Yazıları