Beşiktaş zor değil...

Gökdeniz’in satılmasıyla Trabzonspor için Beşiktaş maçı, öncesi ve sonrasıyla çok farklı bir hale geldi..
Önce “Gökdeniz satılmalı” diye net ifadeler kullandığımız görüşümüz doğrultusunda Trabzonspor yönetiminin doğru bir kararla, yıldız oyuncunun transferine izin vermesi, kulüp, camia ve bu oyuncu için isabetli olmuştur.
Bu transferi ıskalatmak isteyenler, geçmişe yönelik Fatih’in yokluğunun Trabzonspor’da yarattığı boşluğu, bugün ise  Beşiktaş maçını ortaya atarak basit gerekçeler yaratmaya çalışmışlardır.
Hatta, daha ileri giderek, Nuri Albayrak yönetimi sırasında “Gökdeniz’i satamazsınız” diye bas bas bağıranların, Sadri Şener yönetimine seslerini çıkarmamalarını da eleştirmişlerdir.
Bir kere, Nuri Albayrak’ın her alış ve satışında şaibe ve yanlışlık vardı. O yönetimin doğru yaptıkları bile spor kamuoyunda şüpheyle bakılan hareketlerdi. Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış misaline döndüğü için..
Geçmişi bırakıp da bugüne gelecek olursak, yani Pazar günkü Beşiktaş maçına Trabzonspor penceresinden bakacak isek, çok zor bir maç olacağı kanaatinde değilim.
Çünkü, ligin lideri olmasına rağmen Beşiktaş, çok zor bir ekip değil. Çok yaratıcı bir kadrosu da yok.. Kazandığı maçlar genelde, 1-2 gollü oluyor.
Yani rakip, bana göre, bir Fenerbahçe ve Galatasaray gibi ortaya koyacağı oyunla Trabzonspor’u sürüklase edebilecek kadroyu barındırmıyor..
“İyi de, Trabzonspor’un bu kadrosu başlı başına rakip için bir avantaj zaten” denebilir.
Doğrudur. Ama, bu kadro Gökdeniz olsa da olmasa da, ligin dibindeki içinde rakibe avantaj sağlayanlardan kurulu değil mi? Son Kasımpaşa maçında bile bu görülmedi mi?
Öyleyse, Kasımpaşa maçı ile Beşiktaş maçının Trabzonspor için birbirinden hiç farkı yoktur. Hele hele, o Kasımpaşa’nın yine sonda iken tepedeki Galatasaray’ı yendiğini düşünürseniz.
Bir de bu maçların havası başka olmaktadır. Bundan yola çıkarak, Trabzonspor için Beşiktaş maçı zor olmayacaktır. Hatta, Trabzonspor’un ne tepe, ne de küme konusunda bir hedefi olmadığı için yaşayacağı rahatlık, Beşiktaş’ın ligin tepesinde bulunmasının verdiği stresle bir araya getirildiğinde Trabzonspor’a avantaj bile sağlayacaktır. Bu maçta, Trabzonspor’un en az beraberliği vardır.

Yazarın Diğer Yazıları