Ersun Yanal'ı rahat bırakın!...

Trabzonspor’un geleceği için başkan Sadri Şener’in ağzından son günlerde çıkan en doğru ifade bu... “Ersun Yanal’ı rahat bırakın...”
Keşke, hemen göreve geldiği günün ertesinde bu kadar net bir ifade kullanarak, Trabzonspor’un önündeki 3 sezonluk dönemde, ne olursa olsun, Ersun Yanal ile yola devam edeceğini söylemiş olsaydı..
Bırakın, bugünkü kadar net ifade kullanmayı, tartışma yaratacak sözler söyleyen Sadri Şener, Ersun Yanal’ın kalıp-kalmaması konusunda spekülasyonların yapılmasını, hatta birilerinin başta Giray Bulak olmak üzere bazı isimleri yüksek sesle bile dillendirmelerine neden olmuştu.
Oysa, Trabzonspor’un, konuşmaktan (hem de saçma-sapan) başka bir özellikleri bulunmayan Nuri Albayrak yönetimi sırasında, bu konudan o kadar ağzı yanmıştı ki, Sadri Şener’den bu nedenle konuşma değil iş bekliyordu.
Her neyse; çok daha fazla sürmeden Sayın Şener’in, Ersun Yanal ile devama son noktayı koyması, başta teknik adam olmak üzere tüm camiayı rahatlatmıştır. Çünkü, doğru olan buydu.
Artık, Ersun Yanal’ın işine daha fazla sarılmalı, çok daha dikkatli tercihler yaparak, kendine duyulan güveni adım adım yükseğe taşımalıdır.
Tunuslu oyuncuları Ersun Yanal’ın çıplak gözle izlemesi, hatta kılı kırk yararak bunu yapması gerekiyor.
Çünkü, Trabzonspor’un gelişigüzel transferlerden son yıllarda hem futbol, hem de parasal olarak o kadar canı yandı ki, kırk ölçüp, bir giymekten başka çaresi kalmamıştır.
Trabzonspor yönetimi ve Ersun Yanal, geçmişte yaşanan bu olumsuzlukların da izlerini silecek şekilde hareket etmeli ve özellikli konuları olabildiğince net bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır.
Akçelerin üzerinde spekülasyon yapıldığı zaman, kafalarda soru işaretleri oluşmakta ve bunlara cevap aramak da Trabzonspor kamuoyunu meşgul ederek, olumsuz etkilemektedir.
Sonuç olarak, Başkan Şener, “Ersun Yanal’ı rahat bırakın” uyarısını sadece kendi çevresine değil, tüm Trabzonspor kamuoyuna yapmıştır.
Trabzonspor kamuoyu da, bencillikleri bir kenara koyup, hizipciliği bir hareket tarzı olmaktan çıkarıp, “Her şey Trabzonspor’un menfaatleri” için diyerek, Sadri Şener’in uyarısına kulak verdiğini hissettirmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları