Tayyip Bey'i pazarlık masasına çekmeye çalışıyorlar

AKP’ye oy verdiğini saklamayan bir tanıdığım, Anayasa Mahkemesi’nin davayı kabul kararından önce endişeyle sordu:
-Ağabey, AKP’yi kapatırlar mı?
-Kapatırlar!
-İyi ama ağabey nasıl kapatacaklar? Amerika, Avrupa arkasında!
-Bunu sen mi söylüyorsun? Amerika ve Avrupa AKP’yi niçin destekliyor hiç düşünmedin mi?
-Tamam da ağabey, ne yapsın adamlar? Askerler bildiri yayınladı, yargı dava açtı, onlar da çareyi ABD ve Avrupa’da arıyor.
-Fakat bu destek yeni değil ki? Kuruluşunda bile tam destek oldular!
-Ben onu bunu bilmem, AKP kapatılırsa, yerine geçecek partiye destek veririm.

***

AKP medyasında da son günlerde, AB ve ABD’nin tutumu manşetlerden inmiyor! Fakat, haberleri asıl kaynağından okuduğunuz zaman görüyorsunuz ki, yorumların çoğu, Türkiye’deki iliştirilmiş veya eklemlenmiş tiplere dayalı! Karşılıklı etkileşim içindeler!
Son ana kadar, Anayasa Mahkemesi’nin, davayı kabul etmeyeceği umudu üzerinde yoğunlaşmışlardı. Bu dilek ve temennilerini manşete çekmekle, kamuoyu baskısı yapmış olacaklarını varsayıyorlardı herhalde! Fakat, artık gazete ve gazeteci olarak görülmedikleri için hiçbir etkileri kalmadığını unuttular!

Avrupa Birliği, son bir umutla iki komiserini Türkiye’ye gönderme kararı aldı! Önemli açıklamalar yapacaklarmış!

Bu arada Hürriyet’in manşeti ile Milliyet’in başyazısı da  “Acaba yeni bir eklemlenme çabası mı var?”  sorusunu gündeme getirdi! Tayyip Bey, Türkiye’nin milli gelir artışını kastederek  “Türkiye birinci ligdedir”  diyor, Hürriyet de bunu manşet yapıyor! Milyonlarca insana kömür ve erzak yardımı yapılan bir ülkenin ekonomi yönetimini bu şekilde sunmak için bir sebep olmalı! Milliyet,  “Ecevit ile Demirel diyalog kursaydı 12 Eylül olmazdı” dan yola çıkarak Baykal ile Erdoğan’ı pazarlık masasına oturtmaya çalışıyor? Ne olacak pazarlık yaparlarsa?  Anayasa’yı değiştirip AKP’yi kurtarma operasyonu mu yapacaklar? Ve Milliyet de bunu destekleyecek mi?
Bir taraftan  “otobüsü durdurup namaz kılıyorlar”  gibi özellikle Karadeniz’de bir gelenek halini almış uygulamadan AKP’yi sorumlu tutuyor, bu minvalde uydurma haberler yapıyorlar, dava açılınca da meseleyi pazarlık masasına çekip kendilerine pay çıkarmaya çabalıyorlar! Bunu da ülkenin ve milletin geleceği adına yaptıklarını iddia ediyorlar! Eğer AKP yöneticileri size uyarsa onların aklına şaşarım!

***

Bazen sırf bu çıkar hesapları yüzünden Tayyip Erdoğan için üzülüyorum, inanır mısınız?
Ama kendisini de defalarca uyardık! Özetle dedik ki,  “Yol yakınken bu yanlış tutumlardan vazgeçin. Liderlik kabiliyetiniz var ki bu kadar insanı peşinize taktınız ama bu yetmiyor! Önemli olan seçtiğiniz yoldur! Gelin, cumhuriyetin kuruluş felsefesine dönün. Bu çizgide hareket eder de aynı zamanda milli ve dini idealleri de hayata geçirmeye çalışırsanız, size kimse dokunamaz!
Fakat başından beri meşruiyeti ABD ve AB desteğinde aradığınız gibi devletin temel niteliklerini de onların yardımı ile değiştirebileceğinizi zannederseniz yanılırsınız! Köylüleriniz sizin için ’haysiyetine düşkün bir adam’ diyor! Gittiğiniz yol, ne size ne Türkiye’ye itibar kazandırır. Tarihe nasıl geçeceğinizi düşünün! Avrupa ve Amerika’yı arkasına alarak milletinin kaderi ile oynayan adamlar olmayın.”

Fakat kimin umurunda! Birkaç olumlu söz dışında hiçbir icraat yok!
Şimdi de  “Baykal ile masaya otur”  derken sizi kendileri ile pazarlığa çağırıyorlar Tayyip Bey! Baykal da bunu görmeyecek bir kişi değil ama  “dengeler”  ile oynamayı seviyor!
Tayyip Bey, Türkiye’nin kaderi söz konusu ise ne Milliyet’i dinlerler, ne Hürriyet’i!
Bence bir vicdan muhasebesi sonucunda Türkiye için en doğru yola kendi kararınızla girebilirsiniz!

Yazarın Diğer Yazıları