Trabzonspor fena değildi…

Denizlispor eksikti… Ancak, gerçek anlamda eksik olan Yusuf'tu.. Bu oyuncunun yokluğunda orta alanda Trabzonspor etkili oyuncusu olmamasına rağmen, rakibine göre üstünlük sağlamayı başarınca, karşı kalede daha etkili oldu. Hüseyin'in yokluğunda bu görevi üstlenen Hasan'ın gösterişsiz oyunu, Ayman'ı oldukça rahatlatmış olacak ki, bu oyuncu özellikle sağ kanadı kullanarak Denizlispor kalesinde etkili oldu.

Etkiden söz edecek isek, önceliği Yattara'ya vermeden bu hakkı kullanmamız, hakkın sahibine tesliminde adaletsizlik olur.

Gineli oyuncu, sadece oynadığı futbol ile değil, tribünlere verdiği coşku, arkadaşlarında yarattığı güvenle adeta takımın her şeyi… Aldığı her topla yarattığı etkide bunun göstergesi… Bu da gösteriyor ki, Trabzonspor yönetiminin Yattara ile önümüzdeki yıllar için anlaşmaktan başka çaresi yok.

Trabzonspor'da belkide en çok sözünü ettiğimiz oyunculardan biri Umut… Buna sebep de, mevcut kadro içinde, golün en yakındaki isim olması… Ancak, üzerindeki dağınıklığı bir kenara koyarak, şöyle her yönüyle dört dörtlük bir maç sunamıyor. Ama yine, gol alanlarında ne zaman ne yapacağı belli olmayan Umut'un sezon grafiğine bakıldığı zaman, "Yararlı değil" diyememek mümkün mü?

Attığı ilk gol, attırdığı ikinci gol, futbolun meyvesi olan kurallar çerçevesinde ağlara gitmesi gereken top adına Trabzonspor'a kazandıran hareketler. Şu bir gerçek ki, Umut'un yakınında Yattara ve Barış gibi oyuncuların sayısının artması,onun da gol sayısını yükseltmesini sağlayacaktır.

Ersun Yanal'ın, aslında gözden çıkardığı Jabi'yi sezon sonunda para edici bir transfer için sahaya sürdüğü biliniyor. Ancak, bu oyuncu bu düşüncenin tam aksine, "Ne kadar kötü oynarsam o kadar daha iyi" mantığıyla oynadığı gibi bir görüntüsü var.

Bu görüntü de, Ersun Yanal'ı düşüncesinden vazgeçirerek, Jabi'yi kenara alıp, yerine Adnan'ı sahaya sürmesine etki yaptı. Doğrusu da buydu.

Bir iki kelimeyi kendisine defansın ortasında görev verilmesine rağmen, bunu hücumda da iyi kullanma gayreti gösteren Tayfun için kullanmaz isek eksiklik olur..
Sonuçta futbol adına doğruları sahaya daha iyi yansıtan Trabzonspor, haftaya kendisinden bir puan üstte giren rakibini hem mağlup etti, hem de 2 puanlık bir fark yaratarak, haftayı oldukça kârlı kapattı.

Yazarın Diğer Yazıları