Türkiye, AKP ile ayakta duramaz!

Son olarak AKP’li bir bakan da “AKP kapatılırsa Türkiye, Güneydoğu’yu kaybeder” görüşünü seslendirdi! AKP’nin kapatılmaması için milli hassasiyetleri okşuyorlar!
Bu görüş temelinden yanlıştır.
Çünkü AKP, Güneydoğu’dan Türkiye’nin kuruluş felsefesini ve milli birliği öne çıkararak değil, etnik talepler üzerinde politika yaparak oy aldı. Hatta DTP ile yarışa girişti.
Üstelik bu yarışta hem devlet imkânlarını reklâmdaki gibi “çar-çur, har-vur” tarzında kullandı, çocuk başına nakit para dağıttı, hem de dini siyasete alet etti. Öyle ki sol gelenekten gelen DTP bile dini siyasette kullanma ihtiyacı hissetti! 
Güneydoğu’da AKP ile DTP arasında etnik talepleri seslendirme ve din istismarı yarışması başladı! Öyle ki DTP’li milletvekilleri, AKP’den radikal olduklarını göstermek için, daha önce sadece PKK’nın seslendirdiği  “özerklik” veya  “federasyon” gibi talepleri dile getirmeye başladı!
Halk, Güneydoğu’nun AKP zihniyeti ile Türkiye’nin elinden kayacağını görmüyor mu zannediyorlar?

* * *

Peki asıl gerçek nedir?
Gerçek şu ki, Türk Milleti, AKP iktidarı ile sadece Güneydoğu’yu değil, bütün Türkiye’yi kaybedebilir!
500 milyar dolar faiz ödediği halde borcu 500 milyara ulaşmış, bütün ekonomisini yabancılara devretmiş, milli kimliğine hakareti serbest bırakan ve “Türkler 1 milyon Ermeni’yi 30 bin Kürt’ü kesti” diyenleri yargılayamayan bir Türkiye ayakta durabilir mi?
Demek ki böyle boş konuşmalarla bir yere varılamaz! AKP, hâlâ yaptıklarından pişman değildir. Tayyip Erdoğan, ülkeyi değil, kendi paçasını kurtarmak için uğraşıyor. Bunun için yandaş medyayı büyütmek istiyor ve kamu bankalarından 750 milyon dolarlık kredi kullandırıyor! Muhalif sesler boğuluyor.
Türkiye’nin birliğini düşünen bir başbakan böyle mi yapar?

ABD, neden para dağıtıyor?
Biz, Türkiye’nin yabancı para ile değil Türk parası ile kalkınabileceğini defalarca gündeme getirdik. Zaten bu görüş Almanya’da Alman parası ile denenmiştir. Başarı kesindir.
Yeter ki siz yatırım hamlesi yapın ve o yatırımların toplam bedeli kadar para basın! Basılan bu para karşılıksız değildir.
ABD ise durgunluğu, vergi mükellefi başına 600 dolar dağıtarak gidermeye çalışıyor. Tek şart parayı hemen harcamaları!
Plan çerçevesinde Amerikan hazinesinden çıkacak toplam miktar 100 milyar dolar civarında.
Piyasaya girecek bu paranın, tüketimi özendirerek büyümeyi destekleyeceği umuluyor. Amerikan ekonomisi bu yolla, durgunluk korkusunu aşmayı amaçlıyor.
Bence ABD bu yolla da kurtulamaz.

* * *

ABD’nin tek çıkar yolu, başındaki Neocon’ları yönetimden uzaklaştırmak ve hatta insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılamak, daha sonra da dünya barışını kurmak için çaba sarf ederek Afrika’yı, Orta Doğu’yu ve Asya’yı sömürmek yerine, bu bölgelerdeki ülkelerin kalkınmasına yardım etmektir. Çünkü ABD açısından onlara yardım etmek, kendi ekonomisini canlandırmak demektir. Bugün, devletler biriken dolar rezervlerini elden çıkarmaya çalışırken, ABD ekonomisini kurtaramazsınız.

Yazarın Diğer Yazıları