Amerika İran'ı vuracak!

50 yıldan bu yana dünya piyasalarında referans döviz birimi olarak Amerikan dolarıdır.
Bu herkesin bildiği bir gerçek.
Bu Amerikan doları sadece bir yerde basılıyor: Federal Reserve USA.
Burası Yahudi bankacılardan oluşan bir konsorsiyum tarafından temsil ediliyor. 
Burada alınan kararlar ve basılan para miktarı dünya sırları arasında yer alır!
Federal Reserve USA aynı zamanda Amerika’nın varlığının da bir sebebidir. Eğer bu kurum olmasa Amerika bugün 3. dünya ülkesine döner, açlık, sefalet ve krizler baş gösterir. Niçin mi?
Örnek olarak Türkiye. Ekonomisi krize girdiğinde ne yapıyor? Hemen borç paraya saldırıyor. Özellikle Amerika’dan ya da dünyanın her hangi bir yerinden dolar karşılığı borç alıyor. 2001 yılındaki krizi hatırlarsanız Kemal Derviş ile birlikte 1 gecede Amerika bize 17 milyar dolar borç para yolladı ve ertesi gün Türkiye güllük gülistanlık oldu. Yani işin Türkçesi şu; Türkiye gibi ülkeler 1 uçak almak için hazinesinden 1-2 milyar dolar para öderken Amerika bunu  Federal Reserve USA’yı 1 saat mesai yaptırarak sağlıyor. İşte bu nedenledir ki Amerika süper güçtür, Amerika erişilmezdir.
Peki, bunu Amerika nasıl sağladı?
Onun tek bir nedeni  o da dünyanın 50 yıldır doları  referans birim olarak kullanması. Amerikan ekonomisi Bush dönemi ile birlikte tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bütün dünya Amerika’daki kriz nedeniyle sarsılıyor ama Amerika’ya bakıyorsunuz hiçbir şey yok! Her şey güllük gülistanlık.  Oysa Amerikan  ekonomisi 1 trilyon dolara yakın bütçe açığı ile karşı karşıya ve bu dev ülke halen süper güç. Ve bu açık gittikçe ve hızla büyümektedir.
Ve Bush’un ekonomistlerinin yaptığı hesapla gelecek Amerikan para birimi dünyanın dövizi kaldığı sürece bu bir sorun olmaz. Onlar  istedikleri zaman para basıp borçlarını kapatabilirler. Dünyanın diğer  ülkelerine göre Amerika veresiye yaşıyor.
Saddam Hüseyin bu Yahudi hesabını ilk görüp onu bozmaya çalışan liderlerden oldu.  6 kasım 200 yılında cesur bir karar alarak kendi petrolünü Euro’yu referans alarak satmayı kararlaştırdı. İşte ne olduysa o zaman oldu ve Amerika o tarihten itibaren Saddam’ı yok etmeyi kafasına koydu.
Sonunda bildiğimiz saçma sapan nükleer silah muhabbeti ve en önemlisi Amerika’daki ikiz kulelerin vurulması.
Sonunda Saddam idam edildi ve dünya halen referans para birimi olarak Euro kullanmaya devam ediyor.
İran artık petrol satımında referans birim olarak euro’yu baz alacağını açıkladı. Bu karar Amerika’nın İran’a saldırması için tek sebeptir ve kısa süre içerisinde Amerika İran ile ilgili yeni bahaneleri gündeme getirip bu ülkeyi vuracaktır.
Bunu yapmak zorunda!
Yoksa Amerikan ekonomisi biter ve Amerika yukarda da söylediğim gibi 3. dünya ülkesi durumuna düşer.
Çünkü Amerika bugün dünyanın en büyük kalpazan ülkesidir.
Kalpazanlar gibi sıkıştıkça karşılığı olmayan para basmaktadır.
İran’ın bu davranışı Amerika’nın bütün hesaplarını bozabilir ve bunu diğer ülkeler örnek alabilir. İşte bu nedenle Amerika İran’ı vurmak zorunda! Sorun şimdi başlıyor:
Suriye de Euro’ya geçmek hazırlığında ve bunu diğer üyeler de takip etmek niyetinde. Dünya petrol rezervlerinin yüzde 7’sine yakınını barındıran Venezüella dahi para  rezervlerini Euro-Dolar karışımı seklinde değiştirdi. Rusların Merkez Bankası da rezervlerinin yarısını değiştirdi. Çin de  aynı şeyi yaptı.  Bunun sonucunda dünya piyasalarında anormal bir dolar fazlalığı ve Euro  talebi oluştu. Bunları, herkesin bildiği doların Euro karsısında değer  kaybetmesinin baslıca nedenleri sayabiliriz.  Bu, Amerikan ekonomisi için resmen bir çöküş demek. Euro dünyanın dövizi olacaksa dolar müthiş bir değer kaybına uğrayacak. Amerika keyfince dolar basamayacak (karşılığı olmadan), bütün dünya ülkeleri dolarlardan kurtulmaya bakacak. Yerine Euro’yu koyabilmek üzere OPEC’ten petrol satın alabilmek için tüm büyük yatırımcılar Amerikan pazarından çekilip Avrupa pazarına yönelecekler. Aslında Amerika’nın Asya ülkeleriyle yaptığı politik anlaşmalarla Dolar suni  şekilde değerini korumaya çalışıyor.
Şöyle ki, Amerikan pazarının hemen hemen  tüm ihtiyaçları bu ülkeler tarafından karşılanıyor. Amerika bu  ülkelere üretmeleri için borç veriyor. Onlar ürünlerini Amerika’ya satıp borçlarını  ödüyor. Bu şekilde bir kısır döngü oluşup para gidip geliyor.
Asya dolardan vazgeçip Euro’ya geçerse Amerikan ekonomisi çöker. Zira onların  da petrole ihtiyaçları var. OPEC’ten petrol alabilmek için onlar da Euro’ya geçme eğiliminde. Sonuçta Bush bir “kara liste” hazırlayıp , buna Euro ile petrol satmak isteyen ve rezervlerini Euro’ya çeviren tüm ülkeleri dahil etti. Aslında Irak Savaşının nedeni de budur.
Amerika kazanmak zorunda, yoksa dünyada süper gücünü euro’ya kaptıracak. Fransa ve Almanya’nın aslında karşı gelmelerinin nedeni de bu. Bildiğiniz gibi  İngiltere Euro’ya geçmedi. Amerika’nın dolar savaşı lider değişse bile devam edecektir. Bush sadece bir isimdir. Felsefe ise Amerika’dır!

Yazarın Diğer Yazıları