CIA'nın etnik operasyonu ve Özdemir İnce!

Özdemir İnce, kendisini bu sütundan uyardığımız halde bir CIA projesi olarak gündeme getirilen  “Türkiye’de Türk yoktur”  veya  “Türkiye Türkleri’nde Türk geni oranı düşüktür”  uydurmalarının propagandasını yapmaya devam ediyor, bir taraftan doğru bilgiler verirken arada bu operasyona da alet oluyor.
Önce projeyi hatırlayalım:
ABD derin devleti bağlantılı düşünce kuruluşları, uzun süreli bir hazırlıktan sonra Türkiye’de basın üzerinden  “Türk diye bir ırk yoktur”  kampanyası başlattı!
Kampanyanın düğmesine The Wall Street Journal gazetesinin 28 Kasım 2006 tarihli sayısında, Huge Pope bastı. Türkiye Türklüğünün Türklük oranının yüzde 10 olduğunu iddia etti. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bir anket yaptırıldı. Newsweek dergisinin 28 Kasım 2006 tarihli sayısında Owen Matthews bu araştırmayı yazısında kullandı ve Türkiye’de Türk oranını yüzde 20 olarak gösterdi!
Halbuki bu iddiaların tamamı uydurmaydı! Türkiye’de Türk oranı asgari yüzde 85’tir.
Fakat bu uydurmalarla birlikte önce Niyazi Öktem sonra Özdemir İnce, Ertuğrul Özkök ve İsmet Berkan, Türk diye bir ırkın olmadığını iddia eden yazılar yazdılar! Huge Pope’un iddiasını tekrar ettiler.
Benzer iddiaları ABD’de Kaliforniya Üniversitesi’nde yetiştirilmiş İTÜ’lü profesör Timuçin Binder de

* * *

Türkler en az 8 bin yıldır Anadolu’dadır. Oğuzlar’ın göçünden önce İskitler, Kimmerler, Peçenekler, Kumanlar Anadolu’da yerleşik hayata geçmişlerdir. Bu Türk boyları  Anadolu’da önce Hıristiyanlaşmış, Müslüman Oğuzlarla karşılaşınca da Müslüman olmuşlardır. Hıristiyan kalanları ise ırken Türk oldukları halde Rum sayarak 1924’te Yunanistan’a gönderdik!
Hakkari-Bişkek kaya resimleri benzerliği de Orta Asya Türkleri ile Türkiye Türkleri arasında en az 8 bin yıllık birlikteliğin fotoğrafıdır.
Malazgirt ile birlikte gelenler Oğuz Türkleridir. Bunu  Anadolu’ya vurdukları 24 Oğuz boyunun damgaları ve halen yaşayan isimleri ile biliyoruz. Üstelik 13. asırda Süryani tarihçi Mihael, göçleri anlatırken  “Yeryüzü Türkleri taşımaya yetmiyordu”  der. Bugün de ezici çoğunlukturlar.

* * *


Türkiye Türkleri, ağırlıklı olarak Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve Türkmenistan Türkleri ile ortak kan bağına sahiptir. Hepsi Oğuz kökenlidir.
Amerikalıların veya Avrupalıların gen araştırmalarına hiçbir şekilde güven duyulamaz. Çünkü bu araştırmalar, istihbarat servislerinin güdümündedir. Siyasi projeye göre veri üretilmektedir.
Özdemir İnce’ye göre 1071 yılında Anadolu’ya gelen 500 bin Türk, iki yüzyıl içinde yerli halk olan 10 milyon Hıristiyanı Müslümanlaştırmış!
Bu iddia akla uygun mudur?
Bir defa 24 Oğuz boyundan sadece Çepni Türkmenlerinin Bayburt-Trabzon hattında 80 bin çadırı vardı. 80 bin çadır, asgari 400 bin nüfus demektir. Kaldı ki Oğuzların 24 boyundan gelenler vardı!

* * *


Özdemir İnce’nin Ermenilerle ilgili iddialarından bir kısmı doğrudur. Mesela Müslüman gibi görünen Ermeniler vardır. Ermenilerin bir bölümünün tehcir sırasında Anadolu’da Müslüman olmuş görünerek kaldığı doğrudur. Fakat bunların nüfusu 80 bin civarında idi ve Türklerle karışarak 500 bin nüfusa ulaştıkları, ancak kimliklerinin bilincinde oldukları ortaya çıkmıştır.
İşte bu kripto Ermeniler sadece İslamcılar arasında değil, milliyetçiler, sosyalistler, liberaller, dolayısıyla laikler arasında da örgütlenmiştir. Elimde bir delil yok ama Hırant Dink’in de bu konularla ilgili ayrıntılı açıklama yapmak üzere iken öldürülmüş olabileceğini tahmin ediyorum.
Yine de 70 milyonluk nüfus içinde 500 bin kişi, yüzde 0.8 bile değildir.
Bu konularda tarihi bir bütün olarak kavramadan yazı yazmak, psikolojik operasyon anlamına gelir.

Yazarın Diğer Yazıları