14. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

Sayın okurlarım, on gün süreli Türk Dünyası Çocuk Şöleni’miz sona erdi. Bu şölen, büyük Türk Dünyası’nın değişik yörelerinden gelen çocuklarımızın olduğu kadar, her yaştaki Türk Milliyetçisi Türkçülerin de gurur günüdür.
Siyasetçilerimizin on sekiz yıldır gerçekleştiremedikleri Türk Birliği Hareketi’nin öncüleri olacak yavrularımızın düşünce ve davranışlarını ortaya koyan temsilcileri, bizlere bu ümidimizin müjdesini tekrar verdiler.
Büyük Bozkurt M.Kemal Atatürk’ün, “Türk Birliğine inanıyor ve onu görüyorum” ifadelerini doğruladılar.
Gaspıralı İsmail’in, “Dilde, fikirde, işde birlik” ifadesinin uygulayıcısı olacaklarını gösterdiler. Ve stadyumdaki Çocuk Şöleni’mizin konser bölümünde hepimizi neşelendiren ses sanatkarlarımızın Zafer İşleyen kardeşimizin de, Türkü fikirlerimizin öncüsü ve bu güzel günlerimizin müjdecisi Nihal Atsız Hocamıza hepimiz adına şükran sunması da, bizleri ayrıca duygulandırdı.
14.Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne katılan Türk ülke ve topluluklarını; Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan-Kazakistan-Kırgızistan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcisi-Bulgaristan-Tataristan-Makedonya-Kırım-Başkurdistan-Kerkük-Karacay-Gagzuzeli-Aktay-Kosova-Tebriz-Yakutistan ve Balkan Türkleri ile Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın Bakü Atatürk Lisesi, Kazakistan Kentav şehrindeki M.Kemal Atatürk Lisesi, Kırgızistan Celalabad Çocuk Eğitim Merkezi ve Kızılordu’daki Korkut Ata Lisesine mensup gençler ve inançlı öğretmenler temsil ettiler.
2 Haziran Pazartesi günü, Kadıköy Söğütlüçeşme’den başlayan “Şölen Yürüyüşü” İskele Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Türk Dünyasının temsilcisi yavrularımız yöresel giysileri ile kendi müziklerinin eşliğinde halk oyunlarını sundular ve Kadıköy halkını saatlerce sevince boğdular.
4 Haziran Çarşamba günü, İstanbul İnönü Stadyumu’nda Türk Dünyası Çocuk Şölenimiz, tribünleri dolduran çoğunluğu okul öğrencisi gençlerimizin teşviki ile saatlerce sürdü. Ayyıldızlı motifleri ile ATAM İZİNDEYİZ  pankartına yazmaları, şölen meş’alesini yakmaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okumaları, hepimizi memnun etti.
Azerbaycan’ın Bakü Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Atatürk Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Ayhan İsrafilli’nin İstiklal Marşımızın tamamını sonuna kadar okuması da hepimizi heyecanlandırdı. Şölenimizin açılışının konukları da Şeref Tribününde yerini aldılar. TBMM Başkanımız Köksal Toptan, yardımcısı Meral Akşener, İstanbul Valimiz Muammer Güler ve yardımcısı Murat Kocabaş ve Bağımsız Türk Ortodoks Patriği Paşa Erenerol kardeşimiz, Gagavuz Türkleri’nin ilk cumhurbaşkanı Stefan Topal ile Vakıf Başkanımız Prof. Turan Yazgan, Çocuk Şölenimizi şereflendirdiler.
TBMM Başkanımız Köksal Toptan’ın ve İstanbul Valimiz Muammer Güler’in açış konuşmalarından sonra Vakıf Başkanımızın çok yönlü ve anlamlı görüşlerini ifade eden konuşması hepimizi heyecanlandırdı. Genel olarak basınımızın alakasızlığından şikayet ederken, Yeniçağ gazetemizin de, Türk Dünyası gençliğinin faaliyetlerine gösterdiği alakaya teşekkür etti. İnönü Stadındaki Türk Dünyası Çocuk Şölenimiz, seçkin ses sanatkarlarımızın konserleri ile sona erdi.
5 Haziran Perşembe günü de Eminönü Halk Eğitimi Salonlarında  “Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması’nı izledik. Türk gruplarına mensup yavrularımızın anlamlı ve güzel şarkılarını kendi lehçeleri söylemeleri beğenimizi topladı. Nevzat Atlığ hocamızın başkanlığındaki jüri tarafından yapılan değrlendirme sonucuna göre de mükafatlandırıldılar.
Sayın okurlarım, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurulduğu günden beri Türk Dünyası için en doğru ve uygun gayretlerin içinde olmuştur. Turan Sevdalısı Türkçülere de Türk Birliği’nin örnek faaliyetlerini göstermiş ve yaşatmıştır. Vakfımızın Başkanı Prof. Turan Yazgan’a ve emeği geçen bütün görevli kardeşlerimize fahri olarak katkıda bulunduklarını gördüğümüz dostlarımıza candan teşekkürlerimizi sunar ve 15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’mizde buluşmayı dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları