Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

Tunçtan kale

3 Kasım 2002 tarihinde AKP iktidar oluyor; tam sekiz gün sonra da 11 Kasım 2002’de, BM Genel Sekreteri Kofi Annan daha sonra kendi ismini alacak olan ’emperyalist çözüm planı’nı taraflara sunuyordu. Annan, tarafların planını inceleyerek bir hafta içerisinde cevaplarını iletmelerini istiyordu. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş o tarihte Amerika’da ağır bir kalp ameliyatı geçirmiş ve canıyla uğraşıyordu. Geçirmiş olduğu ameliyat sonrası komplikasyonlar nedeniyle kendisine ikinci bir müdahalede bulunulmuş ve hayati tehlikeyi atlatamamıştı. Bu haldeyken Amerikan emperyalizmi ve onun uşakları sundukları “Yokoluş Planına” Denktaş’ın yanıt vermesini istiyorlardı. AKP’nin iktidar oluşu adeta zor günlerin geldiğinin habercisiydi. Kıbrıs Türkü asırlardır Türklük mücadelesi verdikleri adadan topla tüfekle atılamamış, şimdiyse AKP’nin de onayladığı hain bir planla defteri dürülecek ve binbir meşakkatle kurduğumuz devletimiz KKTC’nin yıkılmasına göz yumulacaktı. İşte o kritik günlerde YENİÇAĞ ailesi ile tanıştım. Milli Kıbrıs davamıza gönül vermiş YENİÇAĞ yöneticileri bize kucak açarak sayfalarında yer verdiler.
Annan Planı’nın ortaya konduğu 11 Kasım 2002 ile planın referandumda oylandığı 24 Nisan 2004 tarihleri arasında YENİÇAĞ gazetesinin davamıza sahip çıkışı her türlü takdire layıktır. Referandumda istediklerini elde edemeyen emperyalist güçler, KKTC’yi ortadan kaldırmak ve adayı bir Yunan adası yapmak misyonlarından vazgeçmemişti.
Emperyalizme göre KKTC’nin yıkılmasının önündeki en büyük engel KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’tı. Dolayısıyla ondan kurtulmak gerekiyordu. Zaten Cumhurbaşkanı Denktaş Anavatan’daki AKP iktidarıyla çalışmak fikrinde değildi. Cumhurbaşkanlığı seçimine girmedi; Halkından yeniden görev istemedi. Ancak halka hizmeti bugün dahi bırakmış değildir. Kurucu Cumhurbaşkanı KKTC için mücadelesini YENİÇAĞ cephesinde de sürdürmektedir.Türklük mücadelesini, Anavatan Türkiye’ye olan bitmez tükenmez bağlılığını ve sevgisini YENİÇAĞ okurlarıyla paylaşmaktadır.
Bugün Kıbrıs’taki mücadelemiz bitmiş değildir. Emperyalizm yeni şer planlarıyla kuyumuzu kazmaya devam etmektedir. YENİÇAĞ gazetesi bu mücadelede Kıbrıs Türkü’nün Anavatan’daki ön cephesi, tunçtan kalesidir. Emperyalizm destekli Güney Kıbrıs Rum Kesimi topla tüfekle alamadığını müzakere masasında almaya çalışmakta, her türlü yolu mubah saymaktadır. YENİÇAĞ, bu Bizans oyunlarına karşı direncimizin meşalesi olmakta, yolumuzu aydınlatmaktadır. Anadolu’daki milyonlar ve KKTC’deki yüz binler tehlikelere karşı uyarılmakta, uyandırılmakta ve mücadele ruhları diri tutulmaktadır.
Türklük için,Anavatan Türkiye için emperyalizme karşı verilen mücadelede Kıbrıs Türkü YENİÇAĞ’a minnettardır.
Verdiğimiz mücadelede YENİÇAĞ gazetesinin varlığı ve desteği önemlidir. Parmakla sayılacak kadar az olan Milliyetçi ve Ulusalcı medyanın yaşaması, gelişmesi için siz okurlarımıza büyük görev düşmektedir.
Kısa zamanda vatansever-milliyetçi halkımızın yayın organı haline gelen YENİÇAĞ TV’nin maddi imkânsızlıklar nedeniyle yayınlarına ara vermek zorunda kalmasından alınacak çok ders vardır. YENİÇAĞ TV emperyalizmin ve AKP hükümetinin fonlarından nemalanmadan, tam bağımsızlığa dayanan Atatürkçü çizgide, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden yana, Türk Ulusu’ndan yana yayın yaparak önemli bir görevi ifa etmiş, ancak maddi imkânsızlıklara daha fazla dayanamayarak kapanmıştır.
YENİÇAĞ GAZETESİ’nin üstlendiği kutsal misyon sizlerin yaktığı meşaleyle sürdürülmektedir. Siz değerli okurlarımızın, Anavatan Türkiyemiz, KKTC ve Türklük Dünyası üzerinde inanılmaz oyunların oynandığı bu çok kritik dönemde, YENİÇAĞ gazetesine her zamankinden daha fazla sahip çıkmanız şarttır. Bugünden itibaren 1 yerine 2 YENİÇAĞ alacağınız, YENİÇAĞ okuyup  okuttuğunuz için size sonsuz teşekkürler...
DAVAMIZ HEPİMİZİNDİR. TÜRKİYE HEPİMİZİNDİR. KKTC HEPİMİZİNDİR.
VE YENİÇAĞ HEPİMİZ İÇİNDİR.

Yazarın Diğer Yazıları