Türkiye Amerikalıların hiç de umurunda değil

Ben bu yazıyı yazarken daha anlı şanlı iddianame açıklanmamıştı. Ne tür bir açıklama ise bence bir şekilde zaman kazanma gibi görünüyor. Geçen yazımda hatırlarsanız ABD’nin İstanbul Konsolosluğu saldırısında garabetlikler olduğunu ve bunun da Ergenekon yutturmacasına dâhil edileceğini yazmıştım. Nitekim yeşil bayraklı basının iki unsuru, Sabah ve Vakit beni yalancı çıkarmadı ve saldırıyı Ergenekon’a mal etmeyi becerdi. Bugün soytarılıklarla kafanızı şişirmek istemiyorum. Sizlere aktarmak istediğim ABD’nin Türkiye’ye yönelişi. Sizi temin ederim Türkiye şu anda ABD’nin zerre kadar umurunda değil. Belki gizli hesaplar veya planlar vardır ama görünen öyle Türkiye ve Türklere sempati ve yakınlık duyan bir Amerika yok ortada. En görünen olay son konsolosluk saldırısı oldu ve ertesi gün de tekrar haber bültenleri içinden yok oldu. Şu ara Amerika’nın gözü yaşadığı kötü ekonomik kriz nedeniyle kimseyi görecek durumda değil. ABD’nin emlak piyasasında 5 trilyon dolarlık kredisi olan iki dev finans şirketi  Fannie Mae  ve  Freddie Mac’e  yeni krediler verildiğini Hazine Bakanı  Henry Paulson açıkladı. Bu şirketler yaklaşık 20 bin kadar da personelin işine son verdi. Ayrıca Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan IndyMac’in Federal Mevduat Sigorta Şirketi denetimi altında bugün yeniden faaliyetine devam edeceği duyuruldu. Merkezi  Kaliforniya’da olan 32 milyar dolar değerindeki banka cuma günü kapanmıştı. Bunlar yalnızca Amerikan finans sisteminin ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor. Bunun dışında Amerikan oto sanayiinde en büyük araçları üreten ve çok beğenilen yüksek jeep türü araçların yapımcısı Chevrolet de birçok tesisini kapattığını duyurdu. Amerika’nın bir zamanlar aranan sanayii yok artık ortada. Satın aldığınız bilgisayar ve çok sayıda elektronik aygıtın arkasında Çin veya Malezya malı olduğunu görürsünüz. Birçok elektrikli ev aleti ise Meksika’da yapılıyor. Yani Amerikalı işçi artık işsiz. Buna karşılık daha önceki yazılarımda da vurgulamıştım, kala kala savunma sanayii kaldı. O da tüm Amerika’yı beslemeye yetmez. Amerikalı artık pahalı benzin nedeniyle vırt zırt her yere gitmiyor. Turistik yerler bomboş. İnsanlar elektrik ve gaz faturalarını ödeyemeyecek durumda. Milyonlarca Amerikalı aylık taksitlerini ödeyemedikleri için evlerini kaybediyor. Şu anda sağlık hizmetlerinin ne kadar pahalı olduğu tartışılıyor. Havayolu şirketleri nasıl tasarruf yapıp yolcuları nasıl kazıklayacaklarını düşünerek her gün yeni bir şey icat ediyor. Yani siz Amerikalı olsanız umurunuzda olur mu Türkiye? Onlar can derdindeler.
Aslında ABD’de yaşanan bu ekonomik kriz şirketlerin artık çokuluslu olmaları nedeniyle bir ülkeyle sınırlı kalmıyor, yayılıyor. Bu şirketlerin çoğu da Türkiye’de dans ediyor ve iş yapıyor. Bu şirketlerin büyük bir kısmında Arap sermayesi ve parası var. Yani özetle Amerikalı kendi canının derdine düşmüş durumda. Bu ara Türkiye’yi gözünün görmesi de mümkün değil.
Ama bizim Pompei-İstanbul’da durum farklı. Türk basını plajlardaki Rus kadınları konusunda tartışmaları sürdürürken hâlâ bikinili kadın görüntülerini yayımlıyor. Memleket kuraklıktan kırılıyor, pahalılık diz boyu, dünyanın en borçlu ülkesiyiz bizimkilerde çıt yok. Tarım ve kendi kendine yeten bir ülke diye geçmişte tanımlanan Türkiye nasıl ithalat yapacak onları hesaplıyor. Bir zamanlar komşu ülkelere hayvan kaçırılan Türkiye’de hayvancılık bitti. Nehirlerle dolu ülkede susuzluk var.
E şimdi siz siz olun da Tayyip beyin yerinde milleti bir Darbe heyulası ile oyalamayın olur mu? Hızını kaybetti mi bu kez olayları hızlandıracak yandaş saldırılarla meydanı doldur. Şimdi anladınız mı iki yıldır Türkiye gerçeklerini gizlemek için  neyin nasıl pompalandığını?

Yazarın Diğer Yazıları