Ergenekon ve Erciyes

Sayın okurlarım, mensubu olduğum için iftihar ettiğim toplumumuzu son yıllarda huzursuz ve endişeli görüyorum. Devlet yönetimimizin her geçen gün milli değerlerimizden uzaklaştığını, eğitim anlayışımızın yabancı kültürlerin etkisinde kaldığını hissediyorum. Yaşantımız gelişirken kaynaklarımız azalıyor. Enflasyonun esiri olduk. Geçim sıkıntısı çekenlerimiz çoğalıyor ve şikâyetlerimiz artıyor.

Orman yangınlarımız birbirini izliyor. Her gün hafif şiddetle sallanıyoruz. Neticede; Türk Dünyası’nın Kutup Yıldızı Türkiye Cumhuriyet’imiz sarsılıyor.

“Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim, Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum” diyen Cumhurbaşkanımız M. Kemal Atatürk’ümüzü arıyoruz.
“Türk’üm ve Türkçüyüm” diyen Ödemiş’in efesi Başbakanımız Şükrü Saraçoğlu’nu arıyoruz. Şimdi oralarda ve yerlerde, neleri görüyoruz ve neler göreceğiz?

Türk yurdumuzun adı Ergenekon’umuzu ne hale getirdik. Her Türk soylu insan gibi ben de üzülüyorum. Cumhuriyet’imizin kuruluş felsefesine bağlı kurum ve kişilere güvenerek, Ergenekon davasının neticesini merakla bekliyorum.

Fransız gemisi Lotus’un 2 Ağustos 1926’da, Türk sularında çarparak batırdığı “Bozkurt” adlı Türk gemisinin akıbetini, ben de seksen iki yıl sonra, tekrar yaşıyorum.

Şimdi, Türk milliyetçi sistemini siyasi platformda yarım asra yakın temsil etme çabasını gösteren Milliyetçi Hareket Partimizin kurucusu rahmetli Alparslan Türkeş tarafından  başlatılan ve geçen yıla kadar devam eden Kayseri’mizin Tekir Yaylası’nda tertiplenen Erciyes Zafer Kurultayı’ndan söz etmek istiyorum.

18 yıldır yurtiçinden ve yurtdışından gelen Türk milliyetçilerinin iştirakleriyle tertiplenen en büyük ve en yoğun toplantımız Erciyes Zafer Kurultayı’mız, bu yıl Yavuz Selim Demirağ kardeşimizin dediği gibi “Buruk ama onurlu direniş” olarak tertiplendi.

MHP Genel Merkez Yönetimi’mizin sessizliği ve Kayseri İl Başkanlığı’nca yapılan kısa açıklamalar, Kurultay’ın iptalini gerektiren hiçbir inandırıcı gerekçeye sahip olmadığından, Türk milliyetçileri başlarının çaresine bakma yollarını aradılar.

Ahde Vefa Hareketi dergimizin yöneticilerince düzenlenmek istenen Kurultay’ın, Kayseri Valiliği’nce engellenmesi üzerine, Milliyetçi Hareket’in örnek sanatkârı Ozan Arif’imiz ve Prof. Nevzat Özkan kardeşimizin önderliklerinde, görev yerine getirilmiş ve 19. Erciyes Zafer Kurultay’ımız buruk ama onurlu direnişle tamamlanmıştır.

Bu yılki, Kurultay’ımıza iştirak etme imkânı bulamamanın üzüntüsünü, haber eksikliğimize bırakarak, 1993-94’lü yıllarda, Erciyes Zafer Kurultayları’nın birinde, Doğu Türkistan Çadırı’ndaki dostlar tarafından hediye edilen mavi renkli ve beyaz ay yıldızlı bayrağı sallarken, rahmetli liderimiz Alparslan Türkeş Beğ tarafından görülerek yanına çağrıldığımı ve beraberce öğle namazımızı kıldığımızı da hiç unutamıyorum. Yirminci Erciyes Zafer Kurultayı’nda buluşmak üzere...
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları