İsrail'in lağım suyu savaşı ve Gürcistan'daki turuncu lağım!

Bilindiği gibi savaşın da bir hukuku vardır. Savaş hukukuna uymayan insanlık dışı eylemler için  “kirli savaş”  tanımlaması yapılmıştır.
Mesela, Türkiye’ye yönelik terör saldırıları tam bir kirli savaş örneğidir. Uyuşturucu gelirleri ile beslenen terör örgütü, uluslararası dengeleri değiştirmek için kullanılmaktadır. Son olarak Erzincan’da Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının bombalanması ve ardından aynı şehirde 9 askerimizin şehit edilmesi kirli savaş örneklerindendir.
Kirli savaşa karşı siz de aynı yöntemleri kullanırsanız, uzun vadede kaybedersiniz. Kirli savaşla mücadelede uluslararası hukuktan ayrılmamak; fakat karşı tarafın hangi kirli amaçlar için kullanıldığını bütün açıklığı ile ortaya çıkarmak gerekir.

***

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt geçen yıl bir konuşmasında  “Bugün, bir ülkeyi zayıflatmak için kullanılan askeri seçenekler, artık zorunlu görülmedikçe tercih edilmemektedir. Bazı güçsüz ülkeler, terörizm ve kitle imha silahlarının sağlayacağı caydırıcılıktan faydalanma yoluna gitmekte, bazı ülkeler ise ayrılıkçı hareketlerin desteklenmesi ve bilgi harekâtının veya psikolojik harekâtın kullanılması, ekonomik saldırı gibi asimetrik stratejileri ön plana çıkarmaktadır.
Daha ucuz, daha etkili karanlık savaş metotları, günümüzde çok daha fazla tercih edilmektedir. Yaşadığımız dünya sıcak savaş, soğuk savaş gibi evrelerden karanlık savaş dönemine girmiş bulunmaktadır. Karanlık savaş olarak isimlendirilebilecek dönemde ülkelerin üzerinde ekonomik manipülasyonlar, mikro etnik kışkırtmalar, ülkelerin rejimlerini ve düzenlerini yeniden tanımlamalar, ülkelere aşılanan renkli başkaldırılar (Soros’un turuncu devrimleri) ve ülke isimlerinin önüne eklenmeye çalışılan (serseri devlet, terörist devlet gibi) akıldışı sıfatlar karanlık savaş olarak isimlendirilmeye çalışılan yeni yaklaşımlar olarak da tanımlanabilir”  demişti.

***

Dün ajanslardan geçen bir haber,  “kirli savaş”  yürütenlere bile rahmet okuttu! İsrail’in Filistinli göstericilere karşı lağım suyu kullandığı ortaya çıktı!
Anadolu Ajansı’nın haberine göre Filistin’in Batı Şeria bölgesinde arazileri üzerine yapılan utanç duvarlarına karşı düzenli gösterilerle mücadele veren Ramallah yakınlarındaki Filistinli köylüler, İsrail askerlerinin kendilerini püskürtmek için  “lağım suyu” kullandığını bildirdi.
Bileyn Halk Komitesi Başkanı İyad Burnat tarafından yapılan açıklamada, hafta sonu Bileyn köyünde, köy sakinleri ile İsrailli ve uluslararası barış eylemcilerinin rutin gösterisi sırasında protestocuların şarkılar söyleyerek ve sloganlar atarak çitlerin bulunduğu bölgeye geldiği, askerlerin de bunun üzerine göz yaşartıcı bombanın yanı sıra  “lağım suyu”  püskürttükleri iddia edildi.

***

Büyükanıt, yukarıda bir iki paragrafını aldığım konuşmasının bir yerinde  “Bugün açıkça ifade edeyim, müttefik olduğumuz ülkeler arasında PKK terörüne dolaylı ve doğrudan destek veren ülkeler de vardır. Gerçekleri gördüğünüz zaman, onun gereğini yapmak lazım. Onu yok gibi kabul etmek, en büyük tehlikedir” ifadesini de kullanmıştı. 
İşte Türkiye, Gürcistan, Ukrayna ve Sırbistan’da Soros marifetiyle turuncu devrim adı altında sürdürülen turuncu renkli lağımlı savaşa karşı çıkmadığı, gereğini yapmadığı için bugün Rusya ile karşı karşıya gelmiştir. Üstelik Soros, benzer bir örgütlenmeyi Türkiye’de de yapmıştır. Asıl darbeci bunlardır, Gladio’nun beslemeleri bunlardır. Fakat tedbir yok!
Bunun yerine Gladio’yu ortaya çıkarmak isteyenler karalanıyor! Yaşanan kirli gerçek budur!

Yazarın Diğer Yazıları