İktidarın faydalı ortağı

Devlet Bahçeli’nin Genel Başkan olalı beri icraatında ve son zamanlarda AKP iktidarına en önemli davalarda omuz, Abdullah Gül’e de Çankaya’ya çıkması için ip verdi ve TSK’ya karşı bir tavır gösterdi! Ve bana kalırsa, MHP’yi kökten değiştirmeye çalıştı... Partinin kurucusu Başbuğ Türkeş’in emanetine sahip çıkmadı! Rahmetli Türkeş hayatta iken, bizzat bana söylediği gibi, Bahçeli’ye güvenmemekte haklıymış!
Ben başından beri Bahçeli’nin yaptıklarında -siyasetinde- bizim künhüne vakıf olamayacağımız bazı hikmetler vardır, diye düşündüm... APO’nun idam edilmemesine ortak oluşundan beri!
O  “hikmetler”  Sayın Genel Başkanın son basın toplantısında söylediklerinden, büsbütün anlaşıldı! Kısacası AKP’nin  “sessiz ortağı” AKP’nin, siyasetine gene omuz verdi! Bahçeli yönetimindeki MHP, adeta AKP’nin  “sessiz ortağı.” İktidar, Bu kadar faydalı bir ortağı -yardımcıyı- harcayabilir mi? Hele Bahçeli’nin son söylediklerinden sonra!

Yeni hikmetler  
Bahçeli konuşmasında ülkenin asıl güncel dertlerine iktidarın mali ve ekonomideki hatalarına yaşama şartlarının zorlaşmasına ve yolsuzluklara, pek değinmedi.
Başlıca derdi Anayasa Mahkemesi’nin türban konusundaki kararı ve parti kapatma yetkisinin kaldırılması ve Anayasa’nın değiştirilmesi!
Söylemiyor; çığırından çıkan ve laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu tespit edilmiş bir parti kapatılmazsa ne olur? Bahçeli, bu konuda alternatifleri düşünmüyor: Bu sübap -sigorta- olmazsa hangi güç TC’yi savunmak durumunda kalacak? Bunu da düşünmüyor. Ve Anayasa’da değişiklik yapılacaksa, bunun aslında  “kapatılan partilerin bir daha açılmaması”  şeklinde olması gerekeceğini de düşünmüyor! Nihayet, bütün demokrasilerde, kuvvetlerin ayrılığı ilkesine göre dengeler ve kontroller olduğunu kabul etmiyor! Ve sorarım; Sayın Bahçeli, aynı mantığıyla, bölücü DTP’nin kapatılmasına da karşı mı?
Hemen akla, bir ihtimal geliyor. Başından beri, entelektüellere, aydınlara hoş görünmek... Bunda başarılı da oldular; aydınlar Bahçeli’yi koyacak yer bulamıyorlar! Bana  “dostlarını söyle kim olduğunu bileyim” ...

Kutsal emanet
Ne var ki Milliyetçi Hareket, Sayın Bahçeli’nin boyunu da, Partiyle ilişkilerinin tarihini de aşan kutsal bir emanettir! Böyle günlük politika hesapları ve amaçları uğruna harcanamayacak bir emanet!

Yazarın Diğer Yazıları