​​​​​​​15 Temmuz'un asıl kazananı kimdir?

Türkiye, neden önünü göremiyor? Çünkü 15 Temmuz'da Türkiye'nin gözlerine perde indirildi! Olayların sivil failleri, yurt içinde veya dışında serbest gezerken, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açılışını yaptığı örgütün bankasına para yatıranlar veya o bankadan maaş alanlarla uğraşıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle sohbet toplantısında önemli tespitler yaptı ve "15 Temmuz'un arkasında bir Yurtta Sulh Konseyi var. Bunların içerisinde darbeyi yapan askerler olduğu gibi darbecilerle hareket eden siviller, bürokratlar olabilir. Darbe başarılı hale gelirse de ülkeyi yönetecek bir yönetim kadrosunun bulunması lazım. Artık ille de Adil Öksüz bulunsun demeye gerek yok. Savcılar gidecek cezaevindeki komutanlara, 'Bize sivilleri anlatın kimler bunlar' diyecek... Bunu niye sormuyorsunuz? TRT spikerine o metni okutanın kim olduğunu niye sormuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

***

Bahçeli, şu soruları da sordu:

*Silivri ve Sincan Cezaevinde bulunanlar başarılı olsaydı ne olurdu? Hükümeti kimle kuracaklardı, Cumhurbaşkanları kim olacaktı, Başbakanları kim olacaktı? Yurtta Sulh Konseyinin unsurları kimler olacaktı? 'Bunlar hangi partide varsa ortaya çıkarın' diyoruz. Diyoruz ki, kim bunlar kardeşim? CHP'nin içinde varsa çıkartın, MHP'nin içinde varsa çıkartın, bürokraside varsa çıkartın, sağdan soldan görevlendirilmişler varsa çıkartın. Bazılarını ABD görevlendirmiş adı bağımsız… Biz bunu soruyoruz. Yoksa CHP'nin kuracağı komisyonun üç üyesiyle bu iş olmaz. Çorbacıyla tatlıcıyla artık uğraşmayın. Bunlarla uğraşın.

* "Bunun (Demirtaş'ın) tiyatrosuna hanımları gönderiyorsunuz da sizler niye gitmiyorsunuz? Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş… Hanımefendiler evde otururken siz zaten bu tiyatroyu oynuyorsunuz? Bu defa Kadir İnanır ile beraber sahnede oynasanız ne olur. O üç masum hanımın ne günahı var?"

* "Kılıçdaroğlu, 3 Nisan 2017 tarihinde 'Bylock'çu vekiller açıklansın. AKP'de 120, 180 arasında bylock kullanan var. 15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimidir. Saat 20.00'da darbe mi olurdu. Bylock'çu vekillerin açıklanmaması kontrollü darbe tezini güçlendiriyor' demişti.

* "Kılıçdaroğlu! '120 ile 180 arasındaki bylock'çuları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na götür ver! Eğer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacağız, gel tıpış tıpış ayaklarınla bunların isimlerini ver' diyeceğiz".

***

Bahçeli'nin soruları yerindedir. Fakat burada sorulması gereken bir soru daha var.

15 Temmuz'un kazananı kimdir?

Bu soruyu bir okurumuz soruyor ve kendisi cevaplandırıyor:

*"15 Temmuz'un asıl kazananı ABD'dir çünkü büyük projesini daha kolay uygulatmak imkânı bulmuştur. Türkiye'de devlet kurumları ve iç dinamikler sindirilmiştir. Siyasi kadroya yaptıramayacakları ve onların yapamayacağı hiçbir şey kalmamıştır.

*İkinci kazanan Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye yıllardır Erdoğan'ın yönetimindeydi ama 15 Temmuz'dan sonra yönetiminden çıktı, mülkiyetine geçti. 'Devlet adamı' gitti 'adamın devleti' geldi. Feda erilenler ise FETÖ'nün B takımıdır.

*Ortaklık devam etmektedir. Zaten bu aktörlerin ideoloji se stratejik misyon bakımındın düşman veya rakip olmaları için hiçbir sebep yoktur. Dün de yoktu, bugün de yoktur. Kısa vadeli, taktik didişmeler kimseyi yanıltmasın, Büyük patron ABD'nin ikisine de desteği devam ediyorsa, bunların mücadelesi ciddiye alınabilir mi? O uğursuz 15 Temmuz gününde tek kaybeden devlet yapısı çökertilen kimliği ve istikbali karartılan Türkiye'dir."

***

Türkiye, 15 Temmuz'da gerçekte ne olduğunu iyice anlamadan, doğru yöne gidemez. Bu sebeple, Bahçeli'nin "Savcılar gidecek cezaevindeki komutanlara, 'Bize sivilleri anlatın kimler bunlar' diyecek... Bunu niye sormuyorsunuz?" tavrını ve "bylockçu vekiller listesi"ni sorgulamasını önemli buluyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları