Doğrudan yana olmak

Fazla mesaj alırım. Aralarında çok az bile olsa, beni eleştirenler çıkabilir. Ukrayna uçağını İran'ın düşürdüğü konusundaki yazıma ilginçtir bir tek tepki aldım.

O imzaya daha önce de rastlamıştım. Bu bir anlamda futbol holiganı biri.

İlk kez değişik konuda fikir beyan ediyordu. Şu cümlesine dikkatinizi çekerim; "Yine sallamışsın!" Pazar günü yazdığım gibi, böylelerine artık cevap vermiyorum. Yani adını geçirmiyorum. Bu bipçiye sonuncusu Ruhani'den olmak üzere gerekli cevaplar verildi. Kimin salladığı ortaya çıktı.

Eski semtten

Eski muhitimden hemşehrim Hayrettin Okay. Çilingir Sokak'ta büyüyen biri -Nüfus kütüğümün paralelinde-.

Allah uzun ömür versin 81 yaşında. İstanbul'da üniversiteyi bitirip, Ankara'ya göç edenlerden. Eski semtiyle ilgili yazdığı kısaca şöyle: "Balat'ı arada bir ziyaret ederim. Bu semti, anılarınızı her okuduğumda daha çok seviyorum."

Şensoy'un oğlu

Geçenlerde yine futbol anılarımı nakletmiştim. Merhum bestekar-şarkıcı Alaaddin Şensoy ve oğluyla birlikte maç seyrettiğimizi anlatmıştım. Yazımın çıktığı gün "o sarışın çocuk" Süleyman Şensoy aradı. Benimle ilgili bilgileri eski dostlarım Ali Balkan Metel ve Uğur Gür'den aldığını belirtip ekledi; "Babam beni devamlı Fenerbahçe maçlarına götürürdü."

Türk'üm

Aktardığı bilgilerin daha fazlasını Süleyman kardeşime söyleyince hatırladı. Bana "Abi Kanaryalı mısın?" diye sormuştu. "Hayır sadece Türk'üm" cevabını vermiştim.

Bu konuda mesaj yollayanlardan biri de Orhan Korkmaz. "Süleyman Şensoy benim de akrabam" demekte.

Yaşayan tarih

İzmir'den Av. Göktuğ Tosun her zamanki gibi sevgi ve saygılarını iletmekte.

Fatih K.'dan hoş bir mesaj aldım. "Yaşayan tarih olduğumu belirtmekte:

"Kaç yıldır yazılarınızı okuduğumu inanın hatırlamıyorum. Her okuduğumda ettiğim tek dua 'Allah sağlıklı uzun ömür versin.' İnşallah erken bir ayrılık olmaz. Analiz ve tespitleriniz mükemmel. Bu aralar sizi üzgün gibi hissediyorum. Üzülmeyin arkanızda bizler varız. Sayımız hiç de az değil.

Burhan Bey, nerede okursam okuyayım fark etmiyor. Gece yarısı olunca, ilk işim yazınızı okumak oluyor. Ya da uyandığımda. Allah size yazma gücü verdiği sürece okuyacağım. İyi ki varsınız."

Türk Dünyası ödülleri

TÜRKSAV'ın (Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı) ödüllerini kazananlar belli oldu. Genel Sekreter Yavuz Gürler'in açıkladığı listede bulunanlar şöyle:

* 19 Mayıs Türk Dünyası Diriliş Ödülü Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev'e.

* 25 yıldan beri devam eden Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin düzenlenmesindeki başarılı hizmetleri dolayısıyla Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci.

* Türkiye ile Kazakistan ilişkilerinde etkili hizmetlerde bulunan Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu.

* Üçüncü Kılıç belgeselinde Türkistan hanlıklarının Millî Mücadeleye ilgi ve destekleri. Avrasya Seyir Defteri belgeselinde ise Türk dünyası ile ilgili tarih, ekonomi ve coğrafya içerikli bilgilerin kamuoyuna yansıtılması nedeniyle TRT AVAZ.

* Azerbaycan'da Türk tarihi ile ilgili çalışmaları ve eserlerinden dolayı Prof. Dr. Feridun Ağasıoğlu.

* Hollanda'da ve Avrupa'daki Türklerle ilgili etkinlikler yapan Veyis Güngör.

* Kıbrıs'taki Türk Vakıfları ve Maraş üzerine yaptığı çalışmalar bulunan KKTC Vakıflar Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter.

* Türkiye'de Türklük bilimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ve Nehir Destan Oğuzname eserinden dolayı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun.

* Türk Dünyası ile ilgili halk bilimi çalışmaları gerçekleştiren Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Daimi Yürütme Kurulu adına Başkan Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can.

* Türk lehçeleriyle ilgili hizmetlerde bulunan, 25 yıldan beri devam eden Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin düzenlenmesindeki başarılı çalışmaları için Prof. Dr. Fatih Kirişçioğlu.

ÖZEL NOT: Prof. Dr. Kürşad Zorlu'yu sevenlerin sayısının bir hayli arttığını gözlemliyorum. Yaşar Bütün'ün şahsında bu konuda mesaj yollayanların hepsine sonsuz teşekkürler.

GÜNÜN SÖZÜ

Yenileceğinden korkan, daima yenilir. Yıldırım Beyazıd

 

Yazarın Diğer Yazıları