Haçlı Seferi için NATO'ya görev!

ABD Başkanı Trump, İran'ın göstermelik füze saldırısıyla misillemesiyle ilgili basın toplantısında "NATO'nun bundan sonraki süreçte Orta Doğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim." ifadesini kullandı.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Trump'ın NATO'nun Orta Doğu'da daha fazla rol oynaması için talepte bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, ikilinin, NATO'nun bölgesel istikrar ve uluslararası terörle mücadeleye daha fazla katkı sağlayabileceği konusunda anlaştığının altı çizildi.

NATO'nun "IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu"nun da bir üyesi olduğu hatırlatılan açıklamada, Irak'ta ve Afganistan'daki misyonları ile uluslararası terörizmle mücadeleye kilit katkı sunduğu vurgulandı.

***

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015 yılının Ağustos ayında, NATO'yu, Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik Türk operasyonlarına karşı belirgin bir konum almaya çağırmıştı.

Kuzey Irak'a NATO'yu yerleştirme fikrini ilk defa 2006'da ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi Richard Holbrooke ortaya atmıştı.

Holbrooke, Türkiye'nin, Kuzey Irak'ı işgal etmesini önlemenin en iyi yolunun bölgeye NATO gücü konuşlandırmak olduğunu söylemişti.

Tayyip Erdoğan da 2010 yılının Temmuz ayında, Toronto'daki bir toplantıda NATO'yu Kandil Bölgesi'nin kontrolü için göreve çağırmıştı! Erdoğan, sonraki aylarda da NATO sözleşmesinin 5. maddesinin çalıştırılarak, Suriye sınırına asker gönderilmesini isteyebileceğini söylemişti. Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırını da mayın temizlemek bahanesiyle bir İsrail şirketine devretmek istemiş ama başaramamıştı. Fakat bu arada Malatya-Kürecik'te ABD tarafından füze kalkanı kurulmuştu.

(Kaynak: Diyarbakır'a NATO'yu kim çağırdı? Arslan BULUT, 10 Ağustos 2015, Yeniçağ)

***

Aytunç Altındal'a göre, NATO'nun dört uçlu haçı, Yeni Ahid'i yazan 4 Evangelisti ve Alşimist-Ökülist gelenekte yer alan 4 temel elementi simgelemektedir. İncil'in Yeni Ahid bölümünü yazanlar havariler değil, "güzel haber/tebliğ" anlamına gelen "testamentler"in yazıcıları olan Evangelistlerdir:

"NATO'nun gizli askeri operasyonlarının yanı sıra bir gizli misyonu daha vardır. Bu da sembolü olan 4'lü haçın gösterdiği misyondur: Dünyanın 4 bir yanına ve yönüne 'Askeri Misyonerler' göndermek ve Evangelistlerin testamentlerini buralara sokmak ve yerleştirmektir. NATO'nun özellikle Orta Doğu'ya, Türk Cumhuriyetleri'ne ve Kafkasya'ya yönelik askeri misyonerlik çalışmaları, Türkiye'deki askeri üslerinde görevli asker papazlar tarafından yürütülmektedir."

Şimdi NATO, ABD Başkanı George W. Bush'un başlattığı Haçlı Seferi'ni bu zihniyetle devralmıştır.

***

ABD'nin bütün eylem ve söylemleri, özellikle Türkiye'den talepleri, Irak (ve sonradan Suriye) işgalinin nihai olarak Türkiye'yi hedef aldığını göstermektedir. ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Pearson, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu dahil Bağdat'a kadar uzanan toprakların tek bir ekonomik bölge olması gerektiğini söyledikten sonra, Barzani'nin İnternet sitesinde, "Bu coğrafya, siyasi olarak da tek bir bölge olacak, Türk askeri işgal ettiği Kuzey Kürdistan'dan çekilecektir" denilmişti.

"Büyük İsrail" projesinin hayata geçirilmesi için, öncelikle Anadolu coğrafyasında, egemenliğin Türkiye'nin elinden çıkması gerekmektedir.

Yahudi ağırlıklı ABD yönetiminin emriyle, Türk subaylarının kafasına çuval geçirilmesinin ve Türk askerinin bu coğrafyada istenmemesinin sebebi budur...,

Hedefe ulaşmak için NATO'yu kullanmak istiyorlar.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, İstanbul'daki NATO zirvesinde, "İhtiyaç olan yere güvenlik taşıyan yeni bir NATO kuracağız" demişti.

İşte şimdi yapılan iş odur.

(Kaynak: Askeri misyonerler ve Yeni Amerika, Arslan Bulut, 26 Temmuz 2006, Yeniçağ)

 

Yazarın Diğer Yazıları