İslam ve demokrasi

Bugüne kadar ağzımıza almaya korktuğumuz her şeyi ne yazık ki Türkiye düşmanı olarak bildiğimiz Hollandalı aşırı sağcı milletvekili olan Madlener söyledi.
Evet adam Hollanda’nın aşırı sağcı Wilders Özgürlükler Partisi’nden. Adam Egemen Bağış’ın palavralarını yemediğini söylemiş. Yalan mı yani? Türkiye’nin AB konusundaki çabalarını ve AB ülkelerinin Türkiye’yi AB’ye almak istemediğini anlatmış. Tüm bunlar doğru.  Adam Türkiye’yi sevmiyor diye söyledikleri doğruları da mı görmeyeceğiz? Siz AKP yönetimi altında farklı bir Türkiye mi görüyorsunuz?
Ha siz diyebilirsiniz ki ben en modern telefonları kullanıyor en son model otomobillere biniyor ve Avrupa’nın en popüler grup ve dansçılarını izliyorum. Doğru ama bunları izlemek ve kullanmak sizleri uygar ve çağdaş yapmıyor. Örnekleri yalnızca biz değil tüm İslam dünyası yaşıyor.
Bu gerçeği gören tek adam Mustafa Kemal, bu yüzden çağdaş Türkiye’yi kurarken laiklik sistemini esas aldı. Din ile devlet işlerini ayırdı. Ama irtica bu savaşı ve yenilgiyi kabul etmedi sinsice el altından bir hastalık gibi modern Türkiye’yi alttan alta, satılık ve kendi çıkarlarını düşünen politikacıları kullanarak kemirdiler.
Washington Times gazetesi, Türkiye’de gazeteciliğin, Başbakan ve yalakalarının savunduğu gibi olmadığı konusunda bir yorum yayınladı. Gazetenin,  “Ateşle oynamak, Türkiye’de gazetecilik”  başlıklı yorumunda hepimizin bildiği başka bir gerçeği anlatıyorlar. Biz Türk halkı dışında herkes gerçekleri biliyor ama ne yazık ki Türkiye’nin yüzde 51’i, bile bile bu belanın içinde kalmayı yeğliyor.
Başbakan, Afgan halkının Türkleri sevdiğini söylemiş. Doğru da Afgan halkının sevdiği Türkleri AKP iktidarı, yer yüzünden silmeye çalışıyor. Afgan halkı; Hıristiyan dünyasını önüne katıp denize döken Mustafa Kemal’in Türkiye’sini ve Türklerini seviyor. Onlar bu nedenle cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda Mustafa Kemal’i ziyaret etmiş ve ona bağlılık ve dostluklarını bildirmişlerdi. Afgan halkının bugün Hıristiyan haçlı ordusunun kapıkulu olan bir yönetim ve ordu ile aynı dostluğu sürdürmek istediklerini sanmıyorum.
Türkiye artık; ülkelerini Batılı Hıristiyanlara peşkeş çeken ülke vatandaşları ile ülkelerini Batılı ülkelerin menfaatlerine peşkeş çeken liderlerin hedef ve örnek ülkesi. Ne yazık ki Mustafa Kemal’in ordusu ve askerleri de yok artık.
Bu arada yetmez ama evetçilere son bir hatırlatma yapayım. Hani her türlü masraflarınız ödenerek yapılan sağlık sigortası vardı ya, onda hani özel hastanelerde bile masraflarınız Genel Sağlık Sigortası’ndan ödeniyordu ya. Şimdi artık ödenmiyor. Önce katkı payı, yüzde 70’e şimdi de yüzde 90’a çıkarıldı. Yakın bir tarihte yüzde yüz olacak. İlaç paralarındaki katkı payınız ne oldu sevgili sigortalı emekli ve emekçiler. Mutlaka çok mutlu olmalısınız geriye dönüş vitesine geçirdiği için ampul iktidarı.

Yazarın Diğer Yazıları