​​​​​​​Süleymani, İstanbul'dan bile adam kaçırdı

CNNTURK Masası'nda Hasan Basri Yalçın'ı ilk defa takdirle izledim. Bazılarının yazamadıklarını, onun ağzından dinledim.

Kasım Süleymani'nin asıl idealinin Pers İmparatorluğu'nu yeniden diriltmek olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bize karşı da savaştı. Afrin'de, Zeytin Dalı Harekâtı'nda askerlerimize karşı saldırıları bizzat yönetti.

İlk defa açıklıyorum

Irak'ta Suriye'de ve Yemen'deki organizasyonlarını zaten biliyorsunuz. Bir ara İstanbul'u mesken tutan rejim muhaliflerini birer birer kaçıranların başında yine Süleymani bulunuyordu. Halkın Mücahitleri'nin en üst kademesinden birini Şişli'de bir otoparkta paketleyip Tahran'a götürmüştü. Bunu zamanın İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir'in ağzından bizzat dinlemiştim. Dedik ya hiç kimsenin, (Türkiye dahil) dostu değildi.

Yerel savaşta kalır

Bu arada eski ABD başkanlarından Obama'nın "Trump dünya savaşı çıkaracak" söylemine katılmak mümkün değil. Pentagon'un, toplam 5 bin kişilik asker sevkiyle bu iş olmaz.

İran'ın çevresinde bulunan Amerikan tesisleri ve bunların başındakilere suikast yapılması mümkün. Örneğin İncirlik ve Kürecik önemli hedefler olabilir.

Ancak iki ülke arasındaki sıklet farkı da meydanda. Tahran da bunu biliyor.

Akıllıca olan

İran ilk planda Hürmüz Boğazı'nı kapatabilir. Hedef şahıslara Suudi Arabistan yönetiminden ulaşabilir. Bunlar kuvvetli olasılıklar.

Senaryo çoktan hazır

Ayrıca çatlak Trump'ın sona sakladığı Abadan'daki nükleer tesisleri vurması unutulmamalı.

Ben Gurion Havaalanı'ndan başlayacak bir "vur-kaç". Buradan kalkacak ağır bombardıman uçakları, İncirlik'ten havalanacak koruma amaçlılar eşliğinde operasyonu tamamlayacak.

İkinci olasılık

İran'ın petro-kimya refinerileri de yerle bir edilebilir. Bu planın 1970'lerin başından beri hazır tutulduğu bilinmeli.

Kurşun geçirmezler

İran gizli servisi SAVAMAK'ın Trump'ı yok etmeye çalışması ihtimallerden. 10 ayrı önemli gizli servise sahip ABD'nin bunu bilmediğini sanmıyoruz.

Bunun için de "uyuyan hücreler"den yararlanılması kesin. ABD başkanının giydiği elbiseler ve özellikle o uzun paltolara dikkatinizi çekerim. Hepsi özel dokuma. Yani, kurşun geçirmez cinsten. Sanırım kalabalık yerlerde düğmelerini de ilikleyip dolaşacaktır.

Bize düşen

Neticede İran bir dinî yönetim. 5 bin yıllık da geçmişi var. Yok edilmesi de oldukça güç.

Uyumak yok

İlk defa Haldun Simavi'nin ağzından duymuştum; "Uzun geçmişi olan, muhteşem kültürü bulunan bir imparatorluğu yok etmek mümkün değildir."

Bu gerçeği kabullenirken biz de gerekli tedbirleri almak zorundayız. CIA'nın Türkiye'de yapacağı bir operasyonu Tahran'a mal etme çabasını da unutmamalıyız.

Her zaman söylediklerimi tekrarlayacağım. Uyurken bile bir gözümüzü açık tutacağız

Burada önemli en önemli sorumluluklar şu üç ismin üzerinde; "MİT Başkanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MSB Hulusi Akar".

Cehalet yarışması

Milyoner'i genelde üzüntü ile izliyorum. Bu sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumundan değil. Yarışmacıların cehaletinden.

Genç bir kız çıkıyor, Erkan Yolaç, Halit Kıvanç, Cenk Koray için "Hiç birini tanımıyorum" diyebiliyor. Bu da yetmiyor "Er Ryan'ı Kurtarmak" filminden habersiz. Netice mi? 7 bin 500 lirayı alıp gidiyor.

Bu yarışmacıları kim seçiyor doğrusu merak içindeyim.

Değişim şart

Bu arada o kadar şımarıklara tanık oluyorum ki, aynı şeyleri düşünüyorum; "Kim buluyor bunları?"

atv yönetimi, öncelikle kendi seçicilerini ele almalı. Yani tepeden tırnağa değiştirmeli...

***

TRT Müzik'teki cinayet

Umur Hazangil yine aynı şeylerden şikâyetçi:

"Aziz üstadım, Aralık ayının 26'sında, yani Perşembe günü saat 22.15'te Zerrin Özer'in türküleri nasıl katlettiğini seyrettik.

Kurulmasına emek verdiğiniz kanalın nasıl suç yatağı olduğuna şahit olduk. Zerrin'e bu imkânı veren, ısrarla arkasında duranların cürme iştiraklerinden dolayı 'suç işlemekten yargılanmaları' gerekir. Acaba diyorum popçuya -müzisyen diyemiyorum- türkülerin katledilmesi için özel olarak mı görev verildi.

Hey koca TRT Müzik, bu ayıp sana yeter demekten kendimi alamadım. Bağışlayınız."

GÜNÜN SÖZÜ

Umarım insanlar bir gün tek bir ırk olduğunu ve onun da insan ırkı olduğunu hatırlarlar. Hepimizin de bu ırkın üyeleri olduğunu kavrarlar. Margaret Atwood

 

Yazarın Diğer Yazıları