Kıyafet kuralları uygulanmıyor

Türkiye liglerindeki müsabakalarda çok önemli bir kural sürekli ihlal ediyor ve MHK buna seyirci kalıyor. Hakemler, takımlar sahaya çıkarken özenle dikkat ettikleri kıfayet şekillerini oyun içerisinde ne yazık ki gözardı ediyorlar. Her seramoni öncesinde tüm hakemler futbolcuların forma, ayakkabı, tozluk ve süs olarak kullandıkları aksesuarlarını kontrol ediyor. Özellikle yardımcı hakemler tüm futbolcuların formalarını maç öncesi şortlarının içerisine sokturuyor. Bu uygulamaya oyuncu değişikliği yapılırken de titizlikle dikkat ediliyor. 4. hakem de ısrarla sonradan oyuna dahil olan futbolcuların formasını şortunun içerisine koyduruyor. Güzel de maç oynanırken bütün futbolcular ve  4. hakemin değişikliğini yaptığı oyuncular sahaya adım attıkları andan itibaren formalarını şortun dışına çıkartıyorlar. O zaman maç öncesi ve oyuncu değişikliğinde yapılan kontroller boşuna yapılmış oluyor. MHK ya bunu sahanın dışında yaptığı gibi oyun içerisinde de yaptırır ya da bu bu uygulamadan vazgeçer. Çünkü sahadaki bu çirkin görüntü gerçekten gülünç oluyor.

 

Trabzonspor-Kasımpaşa
Hüseyin Göçek
Gol pozisyonu bol ancak tek golün olduğu müsabakayı gayet iyi yönetti.

 

Gaziantepspor-Antalyaspor
Serkar Çınar
Maçın genelinde iyi ancak Antalyaspor’un attığı golde, Diarra’nın topu tabanıyla aldığı pozisyonu iyi süzemedi ve konuk ekibin haksız galibiyetine yardımcı oldu.

 

Karabükspor-Orduspor
Cüneyt Çakır
Cüneyt Çakır, tecrübesiyle tarafların yenişemediği müsabakada sakin bir görüntü vererek temiz bir maç oynanmasını sağladı.

 

Galatasaray-Eskişehirspor
İlker Meral
Hiç ofsayt için bayrak kaldırılmayan 90 dakikada, ne yazık ki 2 takımın karşılıklı attığı goller ofsayttı. Geçen hafta “faulleri çok iyi tespit etti” dediğimiz İlker Meral, birçok posizyonda yanlış faul kararları vererek, bir hafta önceki başarısına gölge düşürdü. Tabii bir hakeme her hafta maç verirsen, hakemin de aşırı güvenden dolayı böyle hataları yapmasına davetiye çıkartılıyor.

 

Elazığspor-Akhisar Bld.
Barış Şimşek
Geçen hafta yaptığı hataları bu hafta tekrarlamadı. 90 dakika boyunca dikkatli ve başarılıydı.

 

Sivasspor-Bursaspor
Bülent Yıldırım
İkinci devresi müthiş tempolu ve sert geçen müsabakada çok sarı kart çıktı ve hepsi de doğruydu. İyi bir yönetim gösteren Bülent Yıldırım, gösterdiği kartlarda haklıydı.

 

İstanbul BB.-Gençbirliği
Koray Gençerler

Ev sahibi takımın oyuncusu Rızvan’ın eli topun geçmesine mani olacak şekildeydi ancak Gençerler bunu atladı ve penaltıyı vermedi. Webo’nun şutunda Gençlerbirliği’nden Aykut, kolları açık bir müdahalede bulundu. Bu poszisyon da penaltıydı. Hakem bunu da değerlendiremedi. Ayrıca 3 oyuncunun sürtüştüğü bir pozisyonda bir ihtar çıktı. Halbuki 3 ihtarlık bir hareketti. Gözünü toptan ayırırsan, bu tip olayları net göremez ve hata yaparsın.

 

Mersin İY.-Kayserispor
Volkan Bayarslan
Sahasında maç kaybetmeyi sürdüren Mersin İdmanyurdu.’nun, Kayserispor ile oynadığı maçta başarılı bir yönetim sergiledi.

 

Fenerbahçe-Beşiktaş
Özgür Yankaya

Maçın başında Yobo’nun Necip’e ceza sahası önünde yaptığı hareket net bir fauldü hakem düdüğünü çalamadı. Pozisyon faul ve sarı kartlıktı bunu atladı. 3. Fenerbahçe golünde Sow, bariz bir şekilde ofsayttaydı ancak hakemler pozisyonu göremedi. Özgür Yankaya, ilk yarıda gösteremediği kartları 2. yarıda verince bir kart enflasyonu yaşandı. Buna Yankaya’nın kartları zamanında göstermemesi neden oldu.

Yazarın Diğer Yazıları