Oynatmamak üzerine

Sivas müsabakası sonunda Trabzonspor teknik patronu Tolunay Kafkas, hakem için “Oynamak isteyeni oynatmıyor, oynatmamak isteyeni cesaretlendirirse bu iş olmaz” diyor. Bu söylem doğru da, hakem için yıllardır aynı konuları dile getiriyorum. Bu oynatmama taktiğini verenler de sizin meslekdaşlarınız. Futbolu güzelleştirmek istemeyenler var. FIFA da yıllardır “Sahada oynamak isteyeni oynatın, oynatmamak isteyeni siz de oynatmayın” diyor. Hakemlere “faulleri mükafatlandırmayın” sözcüğü birinci sırada yer alıyor. Müsabakının daha 1. dakikasında bu tarz futbolun önlenmesi için hakemlere “Kartınızı kullanın. Erken gösterilen kart, kart enflasyonu yaratmaz. Bilakis, bu tarz oyuna müsaade etmeyeceğinizi belirler” diye yıllardır söylüyorum. Teknik adamlar ve futbolcular da “Temiz futbol kalite getirir” düşüncesinde olmalı ve futbol bu şekilde oynanmalı.

 

İstanbul BB-Akhisar Belediye
Bülent Yıldırım

 

Genelde iyi bir yönetim gösterdi. İstanbul BB lehine olan penaltı pozisyonu kendine kapalı olduğu için değerlendiremedi. 

 

Gençlerbirliği - Eskişehirspor
M.Kamil Abitoğlu

 

Azofeifa’ya gösterdiği direkt kırmızı kart doğru. Ama Eskişeşihir’in ilk golünde az daha kendisi gole mani olacaktı. Diegonal koşsa, oralarda olmazdı. İtirazlara da duyarsız kalmamalı.

 

K.Karabükspor-Bursaspor
Hüseyin Göçek

 

Bursasporlu Şener’e sarı değil, kırmızı kart çıkarmalıydı. Karabük lehine olan penaltı pozisyonunda uzakta kaldığı ve yardımcısından da gerekli uyarıyı alamadığı için penaltıyı  değerlendirmedi.

 

SB Elazığspor-Beşiktaş
İlker Meral

 

Beşiktaş’ın üçüncü golünde gol pasını veren Hilbert ofsayttı, yardımcı atladı. Orhan Ak’ın rakibinin tendonuna yaptığı sert hareket sarı değil, kırmızı kart olmalıydı.

 

Sivasspor-Trabzonspor
Süleyman Abay

 

Zokora’ya ikinci sarıdan kırmızı kart verildi. Ancak ikinci sarı direkt kırmızı olmalıydı. Navratil’in, Adrian’ın ayağına basması gözden kaçtı, sarı olmalıydı.

 

Mersin İY-Fenerbahçe
Özgür Yankaya

 

Meireles’e ikinci sarıdan kırmızı kart verildi. İknici sarı başlı başına bir kırmızı karttı. Webo ceza alanında itildi ancak Fenerbahçe aleyhine faul verildi. Nobre’nin kale önünde eliyle önüne almak istediği pozisyon sarı kart olmalıydı. 

 

Kayserispor-Orduspor
Cüneyt Çakır

 

Golsüz biten müsabakayı gayet rahat ve iyi yönetti.

 

Galatasaray-MP Antalyaspor
Barış Şimşek

 

Penaltı beklentilerinde devam kararları doğruydu. Riera için iki kere sarı kartını gösteremedi. Amrabat’ın ikinci sarısını atladı. 

 

Gaziantepspor-Kasımpaşa
Halis Özkahya

 

Genelde iyi yönetim gösterdi. İptal edilen Gaziantep golünde kalecinin eli topun üzerindeyse topa vurulamaz kuralarını doğru uyguladı. Halil’in ceza alanında düşürülmesi penaltıydı ve  karar doğruydu.

Yazarın Diğer Yazıları