Kaptanların işi itiraz değil

Bir müsabakada kaleci kalesini terk edip, hakeme itiraz etmeye koşarsa sarı kart görür. Buna rağmen birçok maçta bu kartları gören kaleciler, yine de aynı hareketleri tekrarlıyorlar. Bazı kaleciler  “Ben kaptanım, itiraz ederim” yanlışı içerisinde oluyorlar. Halbuki oyun kuralları kaptan dahil hiçbir futbolcuya itiraz hakkı tanımıyor. Kaptanlık hakemin sahada biriyle muhatap olması içindir. Böyle durumlarda ihraç edilen oyuncu, sahadan çıkmamakta direnirse maçın tatil edilmesi gerekir. Ancak hakem hemen tatil edemez. Takım kaptanını çağırıp, oyuncusunu çıkarmasını ister. Kaptan da o oyuncusunu çıkaramazsa hakem ancak o zaman müsabakayı tatil eder. Ayrıca bizdeki takım kaptanları, kollarındaki kaptanlık bandlarında, bayrağımızın simgesini kullanıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde ülke bayrağı kaptanların kolunda değildir. Federasyon bu hatayı düzeltmeli. Çünkü kaptanlar oyundan çıkarken bandı yere atıyor ve bayrağımıza hakeret ediyor. 

 

Akhisar-Galatasaray
Halis Özkahya

 

Verdiği vermediği kartlar önemliydi. Bilhassa Riera’nın yerdeki rakibinin sırtına basması, kırmızı kart olmalıydı. Amrabat’ın kalecinin tuttuğu topu eliyle kaleye atması, kesinlikle sarı kart olmalıydı.

 

Antalyaspor-Karabükspor
Ali Palabıyık

 

İki pozisyonda sarı kart çıkarmadı, fakat genelde yönetimi iyiydi.

 

Eskişehir-Kayserispor
Serkan Çınar

 

Faul hataları ve kart yanlışları vardı. Necati’nin tandonuna arkadan daha müsabaka başında  vurulması, bir kart olmalıydı. Diego’nun rakibine kasti hareketi de sarı değil kırmızı kart olmalıydı.

 

Beşiktaş-Gaziantepspor
Barış Şimşek

 

Rostand’ın Veli’ye attığı dirsek cezasız kaldı. Maç bitiminde verilen 3 dakikalık uzatma doğru değildi. Sakatlanmalar ve 6 oyuncu değişikliği  nedeniyle süre en az 6 dakika oynanmalıydı. Zaten sadece Binya’nın ihracı 3 dakika sürdü. 

 

Gençlerbirliği-Mersin İY.
Süleyman Abay

 

Stepanov-Petroviç pozisyonu, penaltıydı. Verilen penaltı ise aldatmaya giren bir hareketti ve yanlış karardı. Culio’nun topsuz alandaki tekmesi kırmızı kart olmalıydı.

 

Orduspor- İstanbul BB.
Yunus Yıldırım

 

İstanbul Belediye lehine iki penaltı verilmedi. Ayrıca ilkinde gol şansı olması nedeniyle kırmızı da verilmiş olacaktı. Zenke’nin salladığı tekmenin cezası kırmızı olmalıydı.

 

Bursaspor-S.B. Elazığspor
Hüseyin Sabancı

 

Çok iyi bir müsabaka yönetti. Aferin Hüseyin Sabancı’ya.

 

Trabzonspor-Fenerbahçe
Bülent Yıldırım

 

Fenerbahçe’nin ilk golünde Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt’ın topu aldığı pozisyon ince bir ofsayttı. Egemen’in kale içerisinden çıkardığı topu yardımcı hakemin görme şansı yoktu. Ancak bilgisayar tespitiyle gol olduğu öğrenildi. Celustka’nın rakibin tandonuna kasti tekmesi, kırmızı kart olmalıydı. 

 

Kasımpaşa-Sivasspor
Tolga Özkalfa

 

Murat’a gösterdiği kırmızı ile 4 oyuncuya verdiği sarı kartlar doğruydu. Ernst’in rakibini itmesi ise penaltıydı.

Yazarın Diğer Yazıları