Kural hatası yapıldı

Süper Lig’de geride kalan haftaya kural hatası damgası vuruldu. Cuma günü oynanan Antalya-Kasımpaşa müsabakasında Kasımpaşa’nın 2. golü esnasında resmen kural hatası oluştu. Kurallar hakemlere iki türlü ceza verme yetkisi vermiştir. Biri teknik ceza, diğeri disiplin cezası... Teknik ceza ancak top oyundayken verilen cezadır. Disiplin cezası ise top oyunda değilken uygulanan cezalardır. Yani ihraç ve ihtarlardır. K.Paşa’nın 2. golü oluşumu esnasında müsabaka hakemi penaltı düdüğü çalmış ve eliyle de penaltı noktasını gösterdi. Ancak Uche’nin kafasında top kaleye girince bu defa hakem kolunu santraya çevirip “gol” dedi. Müsabaka hakemi penaltı kararını verdiği anda düdüğünü çalmıştır. Düdük çalındığında oyun durmuştur. Düdük bir başlama için, bir de oyunu durdurmak için çalınır. Pozisyonda düdükle artık oyun durmuştur... Duran bir oyunda teknik bir karar verilemez. O düdükle sadece penaltı kararı uygulaması gerekirken, karar uygulamayıp düdük sonrası atılan gollü de geçerli saymakla bir kural hatası işlenmiştir. Antalya berabere kalsa veya yenilseydi maç tekrar edilirdi. Ancak hiçbir takımdan itiraz gelmediği için sadece kural hatası olarak hakemin aleyhine raporlara geçmekle kalacaktır.

 


Antalya-Kasımpaşa
Barış Şimşek

 


Barış Şimşek, Diarra’ya ceza alanında yapılan çelmeleme hareketi ni penaltı olarak değerlendirmeliydi. Tıpkı Aytekin Sancak’a yapılan verilmeyen penaltı gibi. Ve sonrası 2. Kasımpaşa golünde kural hatası yaptı. Kötü bir maç yönetti.

 


İstanbul BB-Karabük
Tolga Özkalfa

 


Karşılıklı 2 penaltı ve kalecilere verilen sarı kart doğru. Ahmet İlhan’a arkadan yapılan harekete de penaltı verilmeliydi.

 


Kayserispor-Elazığspor
Serkan Çınar

 


Birinci Kayseri golü öncesi Bobo’nun faulü yok gol nizami. Penaltı kararı doğru, kırmızı kart yanlıştı. Çünkü bariz gol şansı yoktu.

 


Galatasaray-Mersin İY.
Süleyman Abay

 


Bariz gol şansı nedeniyle Dany’ye gösterilen kırmızı kart doğru. Ancak hakem ihlal noktasına gelirken kırmızı kartla gelmeliydi. Kart geç çıktığı için itirazlar oldu. Galatasaray lehine verilen panaltı doğru, verilmeyen sarı kartlar vardı. Hakemi protesto niteliği taşıdığı için teknik adamların tribüne gönderilmesi de doğru.

 


Eskişehirspor-Sivasspor
Mete Kalkavan

 


Eskişehir ceza alanında ısrarla hücum oyuncularının tutulmalarını değerlendiremedi. Eskişehir’in gol olabilecek pozisyonunda avantaj oynatmayıp faul çalması hataydı. Veysel’in top oynamakla niyeti yoktu, cezası sarı değil kırmızı olmalıydı.

 


Akhisar-Trabzonspor
Bülent Yıldırım

 


Bilal’in Zokora’nın gollük pozisyonunda topa müdahalesi, kaleciye pas olamazdı, kararı doğru. İyi bir maç yönetti.

 


Gençlerbirliği-Gaziantepspor
Yunus Yıldırım

 


Ceza alanında Bekir’in elinin topla buluşması kasıtsızdı, devam kararı doğruydu. Müsabaka genelinde yönetimi iyiydi.

 


Orduspor-Fenerbahçe
İlker Meral

 


İyi bir müsabaka yönetti. Ancak bazı faullerin yanı sıra sarı kartlar da vardı onları uygulamadı.

 


Bursaspor-Beşiktaş
Halis Özkahya

 


Neticeye etki edecek kararları yoktu. Ama faul ve kartlarda standartları yakalayamadı.

Yazarın Diğer Yazıları