Altı hakem uygulaması tembelleştirdi

Altı hakem uygulamasının doğru bir karar olduğuna başından beri inananlardanım ancak endişem vardı ve haklı çıktım. Çünkü uygulamayla maçın esas yönetmeni orta hakemleri birçok şeyi onlara bırakmak eğilimi içine itti. Biz ve bizden sonraki ekolde hakemler ofsayt kararı bile verirlerdi. Müsabakanın sorumlusu yönetmeni olduğunun bilincinde idiler.
Şimdi artık hakemler herşeyi yeni uygulamada yardımcılarından bekliyorlar. Bu yeni sistem hakemleri mutlak diyagonale yönlendiriyor (Bir korner köşesinden diğerine çapraz koşu) ama bizdeki hakemlerin çoğu diyagonal yerine iki ceza alanı önünde koşma alışkanlığını sürdürüyorlar. Hakemlerin sahadaki yeri ne kadar önemli ise yardımcılarına da aynen hakem gibi maça konsantre olmalı ve yaşamalılar. Bu haftaki hatalı kararlar bu konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandı.

 


Gençlerbirliği-Akhisar
Abdullah Yılmaz

Kolay maçı iyi yönetti ancak hem yardımcı hem kendisinin önünde Akhisarlı Ahmet’in yüzüne dirsek atılması atlandı.

 


Kasımpaşa-Kayseri
Kuddusi Müftüoğlu
Kasımpaşa lehine verilen penaltı ve sarı kart doğru. Ama iki kez ihlal edilen penaltı atışından sadece birini tekrarlatması hatalıydı. Kayseri lehine net penaltı verilmedi.

 


Gaziantep-Antalyaspor
Hüseyin Sabancı
Skandal bir maç yönetti. Baros’a yapılan hareket panaltı ve kırmızıydı. Ferdinand-Serdar olayında ters penaltı verildi iptal edildi. Ancak Serdar’a verilen ama iptal edilmeyen kırmızı kart rezaleti yaşattı.

 


Fenerbahçe-Eskişehir
İlker Meral
Akaminko’nun Webo’ya hareketi penaltıydı vermedi, Meireles’in düşüşü penaltı değil devam kararı doğru. Fenerbahçe aleyhine verilen penaltı kararı doğru.

 


Elazığ-Karabük
Çağatay Şahan
Elazığ lehine verilen pelantı da rakibe temas yoktu. Gökhan Ünal’a kırmızı verilmedi.

 


Sivasspor-Torku Konya
Hüseyin Göçek
Müsabakanın genelinde yardımcılarıyla iyi bir maç yönetti.

 


Bursaspor-Galatasaray
Kamil Abitoğlu
Faul hataları vardı. Drogba ve Batlala’ya yanlış ofsayt bayrakları kalktı.

 


Trabzonspor-Rizespor
Bülent Yıldırım
Centilmence oynanan Karadeniz derbisini iyi bir maç yönettti.

 


Kayseri Erciyes-Beşiktaş
Serkan Çınar
Beşiktaş aleyhine verilen penaltı yanlış, Kartal’ın 3. golü ofsayttı. Erciyesli ayrı ayrı oyuncuların faul taktiklerini yedi.

Yazarın Diğer Yazıları