İdam cezası adildir

8 Eylül 2013 tarihli Hürriyet gazetesindeki haberde şöyle diyordu: “Mersin’de babası ile yaşayan 9 yaşındaki N.Y’yi babası ayrı yaşadığı annesi Serap A.’ya 10 gün birlikte kalması için teslim etmiş. Serap A., Ayhan Aktaş adlı bir adam ile yaşıyormuş. Ayhan Aktaş, 9 yaşındaki N.Y.’yi günlerce ” uyumadığı ve kendisini dinlemediği “ gerekçesi ile demir çubuk ve makarna süzgeci ile dövmüş. Şu anda N.Y. yoğun bakımda bir hastanede yatıyor. Yaşam savaşı veriyor.” Ayhan Aktaş denilen adam ise tutuklanmış. Eğer gerçekten N.Y.’yi A.A. döverek bu hale getirdi ise ve N.Y., Allah korusun ama yaşam savaşını kaybeder ise Ayhan Aktaş adlı “adam taklidi” sizce hangi cezayı hak ediyor. Bence idam cezasını hak ediyor. Aslında küçük kızı dövdüğü demir çubuk ve makarna süzgeci ile dövüle dövüle öldürülmeli ancak devletler böyle davranmadığı için asılması da yeterli. Hayır. Bugünkü hukuk sisteminde Ayhan Aktaş idam cezası almaz. Alsa alsa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alır. Üstelik, birkaç sene içinde Öcalan ve PKK’lılar için çıkacak af kapsamında serbestte kalır. Sonra yeni çocukları döverek öldürmek için Mersin sokaklarında yürür.
İdam cezası adildir başlığı altında ele alınacak ikinci konu muhakkak ki Öcalan’ın idamıdır. Öcalan’ın idam edilmemesi büyük bir hata olmuştur. Bugün Öcalan, Time dergisine göre dünyanın en etkili 100 adamından birisidir. İdam edilse idi devlet, gücünü göstermiş olacaktı. Türk milleti büyük bir moral kırılma yaşamayacaktı. AKP’nin önü açılmayacaktı. Geldiğimiz aşamada artık AKP’nin gayriresmi sözcüsü ve eski akil adam Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yayman, “Bu işin bir yanında Erdoğan diğer yanında Öcalan var” diyerek, Öcalan’ın yeni konumunu açıklıyor. İmralı’da mahkum değil, muhatabı Başbakan olan siyasi lider.
5 Eylül’de Cemil Bayık’ın “Çekilmeyi durdurduk. Ateşkes devam ediyor” açıklaması geldi. 11 Eylül’de AKP yöneticileri toplandılar ve etnik açılım paketini değerlendirdiler ve 13 Eylül’de Erdoğan’ın paketi açıklayacağı ilan edildi. Demek ki Bayık’ın açıklaması Hükümet üzerinde hızlandırıcı bir etki yapmış. Bu arada PKK’nın söz verdiği gibi yurtdışına çekilmediği, PKK’lıların 1000 kişiyi kuzey Irak’a yollamakla beraber, yeni katılımlar ile daha büyük bir bölümünün kış konumlanması için hazırlıklarını tamamladıklarına dair istihbarat raporu Hürriyet gazetesinde 11 Eylül’de yayımlandı.

 

Türk Dünyası ile ilgili önemli eser

 Bugün yazımı Hasan Celal Güzel Bey tarafından yayınlanan Yeni Türkiye dergisinin Türk Dünyası özel sayısına ayırmak istiyorum. Son sayı deyince aslında iki sayı ve iki ciltten bahsediyoruz. Bunun dünyada sanıyorum örneği yok. Dergi demek de aslında haksızlık çünkü ansiklopediden bahsediyoruz. Çünkü iki cilt büyük boy 3000 yazı ile üç bin sayfa. İki ciltte 300’e yakın makale var. Birinci ciltte Türk Dünyası meseleleri ele alınmış, ikinci ciltte ise tek tek Türk cumhuriyetleri, muhtar cumhuriyetler ve topluluklar ile ilgili makaleler yayımlanmış. Her Türk milliyetçisinin kütüphanesinde olması gereken bir eser. Hasan Celal Güzel daha önce de “Türkler” adlı dev bir ansiklopediyi Türk kültür hayatına kazandırmıştı. Onu almayı ihmal edenler şimdi arayıp bulamıyorlar. Aynı şey bu iki cilt için de geçerli olacak. Daha sonra keşke alsaydım demek istemiyorsanız 0312 441.42.40’dan telefon ile sipariş verebilir veya DR’dan temin edebilirsiniz. Hasan Celal Güzel Bey’i ve ekibindeki arkadaşlarını tebrik ediyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları