Sarı kartlar!

BEYNELMİNEL oyun kuralları, sarı kart şartlarını şöyle belirlemiştir:
1- Oyuncu sportmence hareket etmezse.
2- Söz, jest veya hareketlerle hakem kararlarına itiraz edilirse.
3- Oyun kuralları tekrar eder şekilde ihlal edilirse.
4- Oyunun tekrar başlaması engellenirse.
5- Köşe ve serbest vuruşlarda ön görülen mesafe alınmazsa.
6- Hakemin izni olmadan oyuna girilirse.
7- Hakem izni olmadan kasten oyun alanı terk edilirse. Kurala göre 4. maddeden sonrasında hakemin tercih hakkı yoktur, mutlaka verilmesi ve futbolcuların da bunu bilmesi gerekir. Hakemler de taktir hakkına giren ilk 3 maddeyi uygulamada standart olmalılar. Bazı hakemler erken kart göstermeme, kart enflasyonu oluşturma, az kart çıkartma ve bazıları da kart yerine ikazlarla müsabakayı bitirmeyi tercih edince futbolcuların kafası karışıyor. Bunun için hakemler yorumları kural istikametinde yapmalıdırlar.

 


Bursaspor-Akhisar
İlker Çoşkun
Bursa’nın sayılmayan gol kararı hem ofsayt, hem de kalciye faul nedeniyle doğru. Batalla’nın önemli atağının elle kesilmesi sarı olmalıydı. Oğuz-Batalla mücadelesi penaltı çağrıştırıyordu. Yardımcılar başarısız günlerindeydi.

 


Antep-Karabük
Cüneyt Çakır
İki takım oyuncuları centilmence mücadele ettiler. Hakem tek sarıyla maçı başarıyla yönetti.

 


Galatasaray-Ç. Rizespor
Ali Palabıyık
Bruma’nın ceza alanı içinde pozisyonuna devam kararı doğru. Selçuk’un 2 sarıdan kırmızısı, doğru, direkt kırmızı da olabilirdi. Sabri-Kıvanç sürtüşmesinde Sabri’nin hareketi kırmızı olmalıydı.

 


Elazığ-Sivasspor
Deniz çoban
Yardımcı hataları vardı ancak hakemin çaldığı 3 penaltı kararı, Costa’ya 2. sarıdan kırmızı ve Çağlar’ın tekmesine de kırmızı kararları çok doğru.

 


Gençlerbirliği -Fenerbahçe
Serkan Çınar
F.Bahçe golü öncesi, Egemen’in Uğur’a sağ ayak ve kalça ile yaptığı faul verilmedi. Caner’in köşe gönderini sökmesine sarı verilmeliydi. Dolayısıyla neticeye tesir eden yönetin gösterdi. Özgür’ün 2
sarıdan kırmızısı doğru.

 


Trabzonspor-Torku Konya
Özgürr-Yankaya
Rekor faul düdüğü çalınan (57) maçın hakemi iyiydi.

 


Kasımpaşa-Eskişehir
Bülent Yıldırım
Eskişehir’in ilk golüne bariz ofsaytı kaldırmayan Serkan Gençerler, 3 kişilik ofsaytı nasıl göremedi hayret!.. Akaminko’nun rakibin sırtına tekmesini, iyi bir yönetim gösteren Yıldırım atladı hareket kırmızılıktı.

 


K. Erciyes-Kayseri
Abdullah Yılmaz
Ömer’e 2. sarıdan kırmızı doğru. Abdullah’ın rakibe hareketi penaltı olmalıydı. İbricic’in hakemin arkasında Salih’e vurması yardımcılarca da görülmedi, kırmızıdan kurtuldu.

 


Antalyaspor-Beşiktaş
İlker Meral

Genelde iyiydi.. Sivok ve Almeida’ya verilen sarılar doğru da Emre’nin 2. sarı olacak topla ilgili olmayan hareketine faul çalmayışı kırmızıyı önledi.

Yazarın Diğer Yazıları