Oscarlık futbolcular!

Futbol adı üstünde ayakla oynanır ancak son zamanlarda ayağın el ve kol hareketleri ayağın önüne geçti. Oyun kurallarında rakibin tekme ve çelmesi zirve olarak tanımlanmıştır. Ama son yıllarda el ve kol hareketleri daha çok ihlale sebebiyet vermekte. Bunlara ilave olarak hakemi aldatmaya yönelik kol ve dirsek darbesi almış gibi kendini yere atıp rakibine kart göstertmeyi hedefleyen oscar ödülüne layık davranışlar sergileyen futbolcuların sayısı çığ gibi büyüdü. Rakip oyuncunun sakatlanışında topu taca atmak Fair-play ise bu tür hareketler ne ile izah edilebilir. Bir başka yanlışlar ise penaltıyı almak için ceza alanı içerisinde kendini yere bırakanlar bırakın Fair-play’i, rakibin alın terine tecavüz ediyor. Tabii ki bunları önleyecek olan da hakemler. Topa yakın olmak diagonel yan görüşü sağlamak, artık sahada 12 göze çıkanların hiçbir haksızlığa müsaade edilmeyceğini hatırlamaları gerekmektedir.

 


Galatasaray-K. Karabük
İlker Coşkun
Burak’ın bir pozisyonda ince ofsayt ve devamındaki harekette ise kırmızı kart doğru. Lua Lua’nın sportmenlik dışı hareketleri kırmızı karttı. Son dakikada oyunu bitirdiği düdükten sonra doğan pozisyonu eleştirmiyorum, daha deneyim kazanacağına inanıyorum.

 


G.Birliği-Kasımpaşa
İlker Meral
Verilmeyen sarı kartlar vardı. Ele çarpmaları iyi değerlendirdi, Genelde iyi maç yönetti.

 


Bursaspor-Kayserispor
Ali Palabıyık
Futbolcular iyi niyetli olmayınca genç hakem zorlandı ve önemli hatalar yaptı. Verdiği vermediği yanlış kartlar bir yana, son dakikada Civelli’inin rakibine dirseğiyle vurmasını, kale hakemiyle birlikte görmemesi, Civelli’ye sarı ve kırmızı kart vermemesi ve tacı attırıp Bursa golünü sayması çok büyük bir hata. Neticeyi hakem belirlememeliydi.

 


Elazığ-Eskişehir
Cüneyt Çakır
Penaltı doğru, sonrası kendisi ve yardımcısına itirazlara sarı kart çıkartması örnekti.

 


Antalya-Akhisar Belediyespor
Deniz Çoban
Penaltı doğru, Antalya golünün geldiği korner kararı yanlıştı... Top çizgiyi geçmedi.

 


Beşiktaş-Çaykur Rizespor
Yunus Yıldırım
Rizeli futbolcunun ceza alanına girmeden düşürülmesi net bir frikikti, hem kendisi hem de 5. hakem seyretmekle yetindi. Tıpkı Rizeli Kıvanç’ın Beşiktaşlı oyuncuyu havada hız alarak, uçup düşürmesi de penaltı idi. Hakem ve 5. hakem atladı.

 


Trabzonspor-Sivasspor
Fırat Aydınus
Mustafa’ya dirsek nedeniyle verilen kırmızı doğru ancak öncesinde Ziya’nın Mustafa’yı ısrarla tutması fauldü. Yusuf’un Burhan’a hareketi de penaltı olmalıydı.

 


Gaziantepspor- Torku Konya
Mete Kalkavan
Genelde iyiydi ancak yardımcısıyla birlikte Antepli Şenol Can’ın rakibine gözlerinin önünde  attığı dirseği göremedi.

 


K. Erciyes-F.Bahçe
Halis Özkahya
Sow’a yapılan sarı kartlık sert harekete faul bile verilmedi. Webo’nun ise rakibine yaptığı kırmızılık harekete sarı bile verilmedi. Caner’in rakibine hareketi 2. sarıdan kırmızıydı. Yardımcılarıyla birlikte kötü bir yönetim gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları