Hem Erdoğan’ı desteklemek hem Türk milliyetçisi olmak mümkün mü?

Bazı Türk Milliyetçilerinin AKP’ye oy verdiği görülmektedir. Bunların sayıları hiç de küçümsenecek oranlarda değildir. Anketlerde AKP’ye oy veren seçmen içinde kendisini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayanların ciddi oranlarda olduğu görülmektedir. Ayrıca Türk Milliyetçisi aydın ve siyasetçi kimliği ile milli ve bölgesel çapta ön plana çıkmış isimlerin AKP’de siyaset yaptıkları, milletvekili oldukları veya AKP’yi kamuoyu önünde, örneğin basında destekledikleri görünmektedir. Erdoğan’ı desteklemek ve Türk Milliyetçisi olmak, Fenerbahçeli olup  Beşiktaş’ta futbol oynamaya benzer. İkisi bir arada olmaz. Erdoğan, hem ikide bir “Her türlü milliyetçiliği, Türk Milliyetçiliğini, Kürt Milliyetçiliğini ayaklar altına alıyorum” diyerek, Türk Milliyetçiliğine çok boyutlu olarak hakaret edecek, Türk Milliyetçiliğini bölücülükle bir tutacak, hem de siz,  “Ben Türk Milliyetçisiyim”  deyip, Erdoğan’ı destekleyeceksiniz. Hadi, bunu halka bir şekilde yutturdular, siz yani kamuoyu önderleri, siz nasıl yutuyorsunuz?
Erdoğan en son 27 Ekim 2013’te Van’da 100. Yıl Üniversitesi’nde şöyle dedi:  “Sen illa onu ‘Türk Milleti’ diye dayatırsan, öbürü de diyor ki, ‘Hayır, Kürt Milleti’, öbürü çıkar ‘Laz Milleti’, öbürü ‘Boşnak Milleti’: ‘Niye bunu diyorsun?’ Diyor ki, ‘Türk Milleti hepsini kavrar.’ Hayır, Türk Milleti hepsini kavramaz, millet hepsini kavrar.” Bu tavır, Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk Milletinin inkarıdır. Bu cümle, Türk Milletinin Türkiye Cumhuriyetini kurduğunun inkarıdır. Bu ifade İstiklal Harbi’nin inkarıdır. Ve ifade anayasaya aykırıdır. Bu ifade milli devletin inkarıdır.  “Türk milletli hepsini kavramaz, millet hepsini kavrar”  ne kadar anlamsız bir ifadedir farkındasınız değil mi? Evet millet Eskimoları bile kapsayabilir. Çünkü millet başında bir ad olmadan hiçbir şey ifade etmez. Tarihte ve bugün adsız bir milletten bahseden herhalde ilk siyasi lider Erdoğan’dır. Böylece Türk Milleti’nin elinden devleti de alınmaktadır. Şimdi hem “Ben Türk Milliyetçisiyim” diyeceksiniz hem de Erdoğan’ın bu lafını kabul edeceksiniz. Buna kargalar bile gülerler demek bile fazladır. Bunu ne çocuklarınıza, ne torunlarınıza ne de tarihe anlatamayacaksınız. 
Bakın rahmetli Atatürk ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği 29 Ekim 1923’de TBMM kürsüsünden ne diyor: “Arkadaşlar, bu yüksek müesseseyi yaratan Türk Milletinin son dört sene içinde kazandığı zafer, bundan sonra da birkaç misli olmak üzere kendini gösterecektir.” Zaferi kim kazanmış? Türk milleti. Yani Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Gürcü vs. değil, Türk bayrağı altında Türk Ordusu üniforması ile savaşan Türk Milleti. Sultan Abdülhamit Han, anayasa önüne geldiği zaman ne diyor;  “Bu iyi, ancak Türk’ün hakkı saklı kalır mı?”  Erdoğan ise Türk Milleti bu ülkede yaşayan herkesi kapsamaz diyerek, PKK’nın temel tezini kabul ediyor. 
Zaten son yıllarda sizlerin de gözünüzün önünde adım adım bir Türksüzleştirme planı uygulanmaktadır. Valiliklerin levhalarından bile  “Türkiye Cumhuriyeti”  ibaresinin kaldırıldığını görüyoruz. Sustunuz. Andımız kaldırıldı. Sustunuz. PKK ile müzakereler yapıldı, yapılıyor. Sustunuz. Kürtçe eğitim (şimdilik) özel okullarda eğitim dili oldu. Sustunuz. TRT 6’da devlet ve  millet düşmanları bağırıyor. Susuyorsunuz. Türk Milleti anayasadan çıkarılsın denildi. Sustunuz. Hep susuyorsunuz. Tabii ki susmak hatta bu yapılanları desteklemek de demokratik bir hak. Buna hiçbir sözümüz olamaz. Ancak hiç olmaz ise artık ortada Türk Milliyetçisiyim diye bir daha dolaşmayın ve Türk Milliyetçiliğini rahat bırakın.

Yazarın Diğer Yazıları